Dejan Savićević ulazi u Izvršni komitet FIFA-e!

Legendarni jugoslovenski reprezentativac Dejan Savićević izabran je na Kongersu (UEFA) u Helsinikuju za predstavnika u Izvršnom komitetu (FIFA).

Fudbal 06.04.2017 | 18:00
Dejan Savićević ulazi u Izvršni komitet FIFA-e!
Uz Savićevića koji je svojevremneno bio jedan od najboljih evropskih fudbalera, poverenje UEFA dobili su Mađar Šandor Čanji i Kipranin Kostakis Kotsukomnis.

Njih trojica u Savet FIFA, koji broji 37 članova, zvanično će ući na Kongresu FIFA u maju u Bahreinu i dobiti četvorogodišnji mandat.

Dejan Savićević posle uspešne igračke karijere uplovljava u neke nove fudbalske vode. Bivšeg fudbalera Crvene zvezde i Milana UEFA je na redovnom kongresu u Helsinkiju izabrala za člana Saveta FIFA, zajedno sa Šandorom Čanjijem iz Mađarske i Kipraninom Kostakisom Kotsukomnisom.

Njih trojica u Savet FIFA, koji broji 37 članova, zvanično će ući na Kongresu FIFA u maju u Bahreinu i dobiti četvorogodišnji mandat.

Savet je telo koje je zaduženo za definisanje misije, strateškog pravca, politika i vrednosti FIFA sa posebnim osvrtom na organizaciju i razvoj fudbala na svim nivoima širom sveta.

"Fudbal mi je pružio mnoga zadovoljstva i ovo je prilika da mu se odužim na pravi način. Tokom godina menjao sam uloge u fudbalu, ali ono što se nikada nije promenilo je strast i posvećenost igri. FIFA se suočava sa promenama, menja se struktura organizacije i neophodne su joj nove snage, ljudi iz fudbala sa novim idejama za očuvanje i razvoj duha igre. Kao član Saveta biću u poziciji da na najbolji način zaštitim interese igre, konfederacije koju predstavljam i pomognem njihovom razvoju", rekao je Savićević.

U strukturi Saveta FIFA, koji broji 37 članova, a najveći broj, ukupno devet, dolazi iz Evropske fudbalske federacije. Osim Savićevića, Čanjija i Kotsukomnisa, evropsku "kuću fudbala" u FIFA predstavljaju i predsednik Aleksander Čeferin, Evelina Kristilin, Anhel Maria Viljar Ljona i Dejvid Gil. Devetog člana Saveta FIFA UEFA će odabrati naknadno, na vanrednom kongresu, koji će biti održan u septembru u Ženevi.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar