Venger odlučio: Prvi ide - Ospina!

Arsenal dobija 7. 000. 000 evra! Sve je dogovoreno, iskusni Kolumbijac seli se u Fenerbahče, poznat i iznos plate!

Fudbal 06.04.2017 | 11:00
Venger odlučio: Prvi ide - Ospina!
U Severnom Londonu još se ne smiruju strasti među navijačima zbog još jedne izgubljene sezone, koja će verovatno završiti bez osvojenog trofeja, zbog čega sedmicama unazad traže od Arsena Vengera da istupi i prepusti kormilo nekom mlađem stručnjaku. 

Međutim, vremešni strateg i klupska legenda ne odustaje od namere da Arsenalu podari novo lice, pa je počeo sa sređivanjem ekipe i pripremama za novu sezonu. Prvo ime koje će napustiti Emirejts ovog leta biće - David Ospina.

Naime, iskusnom golmanu dojadilo je da bude večita zamena Petru Čehu i da brani samo u kup mečevima, zbog čega je već dogovorio transfer u - Fenerbahče! 

Arsenalu će na ime obeštećenja pripasti tačno 7.000.000 evra, dok će Ospina dobiti sedmičnu platu od gotovo 47.000 evra neto (posle odbijenih poreza). To je približno oko 2.500.000 evra. 

Fenerbahče je, podsetimo, Ospinu tražio još prošlog leta, ali je Arsenal tada imao drugačije planove za kolumbijskog reprezentativca. Sada je, izgleda, situacija potpuno drugačija, prvenstveno zbog Ospinine želje za novim izazovima. 

Ove sezone Ospina je branio na ukupno 13 utakmica, uglavnom u Ligi šampiona i FA kupu. Dva puta samo čuvao je Arsenalov gol u Premijer ligi, od čega jednom kada je tokom utakmice odmenio Čeha. 

Ospina je viđen kao dugoročna zamena za čuvenog golmana Volkana Demirela (35), koji bi uskoro mogao i u penziju... 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar