Vučić: Protesti u redu, ako su mirni

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija demokratska zemlja i da su protesti zbog izbornih rezultata u redu, sve dok su mirni.

Srbija 04.04.2017 | 11:30
Vučić: Protesti u redu, ako su mirni
"Srbija je demokratska zemlja i svako može da bude srećan ili nesrećan zbog izbornih rezultata. Zamislite, kada bih ja pozvao sve pristalice da slavimo. Nemamo vremena za to. Moramo da radimo i da budemo još uspešniji i marljiviji", rekao je Vučić novinarima u Mostaru, komentarišući sinoćnji protest grupe mladih u Beogradu zbog rezultata predsjedničkih izbora.

On je naveo da onaj ko ima vremena uvijek može da protestuje sve dok je to mirno, kao i da je normalno da se neko izjašnjava da li je za ili nije.

"Nadam se da se sada neće videti neodgovornost nekih političara koji su ranije pozivali na nasilje", rekao je Vučić, koji je i lider Srpske napredne stranke.

On je rekao da će pomoći organizacijama sa Kosova da ponovo ispred zgrade Skupštine Srbije u Beogradu postave panoe sa fotografijama ubijenih i kidnapovanih Srba sa Kosova i Metohije, uništene tokom sinoćnjeg protesta.

Vučić kaže da čeka konačne rezultate predsjedničkih izbora održanih u nedjelju, 2. aprila, i da očekuje da će osvojiti 56 odsto glasova.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

mf

04.04.2017 12:48

Vucicu nekom u predsjrdnickim izborima smeta mir a to moze da bude najprije Vuk Jeremic SRAMOTA ali on nema sramotu

ODGOVORITE
Name

Miladim

04.04.2017 15:05

Vučić-borac protiv kriminala- a u guzici vuče najvećeg kriminalca (iza Mila Đukanovića) Milu Dodika. Govori da će štititi RS za razliku od Slobe a na Kosovo ni nos ne smije unijeti. Lažov brate !