Balkan može da bude mašina razvoja

Balkan može da bude mašina razvoja EU, izjavio je večeras u Mostaru premijer Srbije i novoizabrani predsjednik Aleksandar Vučić.

Bosna i Hercegovina 03.04.2017 | 18:30
Balkan može da bude mašina razvoja
On je dodao da će ekonomski rast na tom prostoru biti dvostruko veći nego u EU, te da će o tim temama večeras razgovarati sa predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, članovima Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem, te premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Vučić je novinarima rekao da je jako važno da se razgovara i da su zato dobri sajmovi kao što je ovaj u Mostaru.

"Svaki razgovor znači bolje odnose, svaki razgovor je lekovit. Srpski i bošnjački, pa tako i srpski i hrvatski narod moraju da žive u miru i razmišljaju o zajedničkoj budućnosti", dodao je Vučić.

Na pitanje novinara da prokomentariše to što je nakon jučerašnjih izbornih rezultata u Srbiji ocijenjen kao regionalni lider, Vučić je rekao da nije nikakav regionalni lider i da poštuje sve svoje kolege.

"Naš odnos se zasniva na poštovanju, mi smo tu da razvijamo saradnju i verujem da svi zajedno možemo da ubrzamo evropski put", istakao je Vučić i dodao da su ljudi u regionu siti svađa i vraćanja u prošlost.

On je naglasio da je ponosan što je sa Balkana, koji, kako je rekao, neće biti u čekaonici za EU još 30 godina.

Vučić će prvo sastati sa Vujanovićem, potom sa Ivanićem, a biće organizovana zajednička večera lidera regiona. 

(Srna)
(foto: N1)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Karadoz

03.04.2017 16:32

Balakan masina, pa i ja moge biti kraljica Elizabeta al mi nesto ne ide..

ODGOVORITE
Name

de

03.04.2017 16:36

UBRZAJTE MALO - mi smo gladni ????

ODGOVORITE
Name

popara

03.04.2017 16:40

Koji cirkus,ne zna se za Vucica je li predsjednik ili predsjednik vlade,sastaje se sa predsjednicima,premijerima....cirkus.

ODGOVORITE
Name

minhen

03.04.2017 16:56

Svakako,balkan je okupiran a vi samo svoje guzice obezbjedjujete a narod neka vuče i trpi,postavili su vas da izvrsavate naredbe,oni su svoje banke sa velikim kamatama otvorili na balkanu u svojim je kamatna stopa minimalna,obogatili su se todorić, matijević uzurpirali sve firme zemljišta a stranac sada zavrce i postaje vlasnik. Naše državne firme propadaju stranci kupuje telekomunikacije,elektroprivredu,rudnike,naftnu industriju itd.Nemaju naši politicari kapaciteta da razvijaju državu nažalost.

ODGOVORITE
Name

london

03.04.2017 17:30

Oni su samo eksperiment, gori su od afričkih država,gdje državnike postavlja zapad.Velika sramota sta je doživi taj narod Balkana.

Name

rumunija

03.04.2017 17:44

Nazalost sve si u pravu!

Name

Prazne Fraze

03.04.2017 17:13

Suplja politikantska prica,te masina razvoja,te ima potencijale,te povecanje saradnje,a ono ovamo dubioza i sve veci ambis. Nesto je AV ravnodusan od juce,izgleda da je shvatio da se propast moze jednako sagledati sa bilo koje visinske tacke

ODGOVORITE