Hilari tuče Bila Klintona?!

Strateg Rodžer Ston opisao je kako je nekadašnja državna sekretarka SAD Hilari Klinton "agresivna" prema svom suprugu.

Svijet 02.04.2017 | 14:48
Hilari tuče Bila Klintona?!
Iako se bivša kandidatkinja za predsednika SAD u poslednje vreme pokušava prikazati kao nežnija, toplija i duhovitija političarka, u nedavno objavljenoj knizi stratega Rodžera Stona opisana je njena agresija prema suprugu Bilu iz perioda kada je bio guverner Arkanzasa.

Ston, naime, u knjiži tvrdi da Hilari ima dugu istoriju porodičnog nasilja prema Bilu Klintonu, prenele su agencije.

"Hilari je Bila tukla, udarala ga s čvrstim predmetima, grebala ga i zbog nje je krvario", piše Ston, koji se smatra kontroverznom osobom, a koja se naglo povukla iz kampanje Donalda Trampa i nakon toga objavio tračeve koji godinama prate Klintonove.

Decenijama se sve zna o bračnim nesuglasicama između bivšeg prvog para, a čak je i bivša portparolka Bila Klintona, Di Di Majers, izjavila svojevremeno da je 'pokrivala' prvu damu, naveo je, između ostalog, Ston.

U martu 1993. godine, kad je Hilari, kako se navodi, otputovala u posetu ocu koji je bio na samrti, Bil je ostao u Beloj kući sa glumicom Barbarom Strejsend. A kada je Hilaričula da se glumica i pevačica, inače, obožavateljka tadašnjeg predsednika, provela noć u njenoj rezidenciji, odmah se besno vratila u Belu kuću.

Nakon toga se Bil pojavio s takvom ogrebotinom na vratu, da su ga novinari bez pardona pitali što mu se dogodilo.

"Ja sam idiotkinja koja je izjavila da se posekao tokom brijanja, čak i pre nego sam ga videla. A zatim sam ga videla. Imao je veliku ogrebotinu, i bilo je očito da nije nastala od brijanja", prisetila se naknadno Di Di.

Jedan od policajaca, koji je svojevremeno čuvao Bila tvrdi da jevideo i gore stvari.

Jednom se, ispričao je, Hilari probudila usred noći, i kad je videla da Bil nije kod kuće, nazvala je policajca i zahtevala da joj dovede supruga kući.

Kada se Bil pojavio, stvar je toliko eskalirala da se čuo zvuk slomljenog stakla i lupanja vrata.

"Kad je sve bilo gotovo, zaposleni su pronašli slomljeno staklo, tanjire i iščupana vrata s jednog kuhinjskog ormarića", napisao je Chris Anderson u knjizi 'American Evita: Hillary Clinton's Path to Power'.

Anderson je napisao i da je HilarI znala da napadne muže i dok su bili u automobilu na službenom putu i tada bi, kada se navodi, šta god bi joj se našlo pod rukom, bacala na njega, ali kada bi stigli na mesto događaja, izlazili bi nasmejani i mahali okupljenima.

Tajni agent Stone napisao je da je vide kako stoje stvari sa Klintonovima još na dan inauguracije 1993, kad je Bil obavestio suprugu da ona neće moći da preuzme kabinet zamenika predsednika.

Ovaj događaj je, kako se navodi, opisan i u knjizi Garyja Aldrića 'Unlimited Ačeš: An FBI Agent Inside the Clinton White House'.

Hillary bi, napisao je Aldrić, bila izvan sebe kada bi tajni agent odbio da joj nosi prtljak, jer to nije bilo u opisu njegovog radnog mesta.

Navodi se i da je pođednako zla i nasilna znala da bude i Klintonova ćerka Čelsi.

Na vrhunci Levinski skandala, 1999, Hilari je opet napala Bila, piše Ston i citirajući Andersona navodi: "U prošlosti, Hilari je bacala knjige i pepeljare na predsednika, s tim da je svaki put pogodila metu. Hilari ga je šamarala, i to dovoljno jako da bi ostajali vidljivi crveni tragovi".

Tvrdi se da verbalno i fizičko nasilje Hilari nad Bilom, nije prestalo ni kada su naustili Belu kuću, samo što se, kako se navodi, o tome mnogomanje pisalo.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Trge

02.04.2017 15:23

Nece mu nikad oprostiti sto je j.bo onu Moniku, dok je bio predsjednik. I ti Ameri izabiru svakakve predsjednike. A nemaju ni izbora. Krupni kapital im servira dva tri kandidata, koga god da izaberu, on je samo lutkica na koncu.

ODGOVORITE
Name

Kupus

02.04.2017 19:04

Iza svakog Dobrog ili Loseg Covjeka stoji Jedna Losa Zena.To je uvijek bilo tako :)

ODGOVORITE