Majka ostavila petoro djece

Nura Alagić iz Kobaša kod Srpca napustila je muža Aliju i petoro maloljetne djece i  bez ikakve grižnje savjesti  preudala se u susjedno selo Korovi. Prekinula je svaki kontakt sa djecom, od kojih četvoro pohadja osnovnu školu – Sajda drugi razred, Nedim četvrti, Alen osmi i Alisa deveti, dok najmladji Ale ima samo pet godina.

Bosna i Hercegovina 01.04.2017 | 14:58
Majka ostavila petoro djece
Ovaj postupak majke Nure naišao je na osudu  svih stanovnika višenacionalnog Kobaša, naročito zbog toga što se radi o socijalno ugroženoj porodici.  Glava porodice Alija nije zaposlen, a uz to je i ograničenih fizičkih mogućnosti i nije sposoban da sam obezbijedi ni minimalne uslove za život djece.

Roditelji Sajdinih školskih drugara, sa razrednim starješinom Željkom Cvijanović, priredili su joj prijatno iznenadjenje za njen 8. rodjendan, podarili su joj rodjendansku tortu i uručili poklone, a svečanost je organizovana u školi.



"Ovim malim gestom istovremeno pokrećemo našu inicijativu za pružanje pomoći porodici Alagić, jer zaista živi u teškim materijalnim uslovima. Postupak majke još više je  pogoršao život djece.  Pozivamo  humane i sve  druge ljude dobre volje da se uključe u humanitarnu akciju pružanja pomoći  Aliji Alagiću kako bi mogao školovati svoju djecu“, apeluje rukovodilac Područne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Kobaša i razredni starješina učenice Sajde, Željko Cvijanović.

(BN/ S. K.)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Лија

01.04.2017 13:15

''Чуд је женска смијешна работа, не зна жена ко је какве вјере, хиљаду би промијенила вјера да учини што је срцу драго''. Ријетки су случајеви да животиња одбацује своје потомство, али ето код ''људске'' врсте се то често дешава.

ODGOVORITE
Name

Konačno

01.04.2017 20:47

Konačno i "Željka Cvijanović" učinila dobro djelo

Name

rumunija

01.04.2017 13:38

Kako to da ljepsi pol moze biti tako surov!?

ODGOVORITE
Name

napaceni brat

01.04.2017 17:00

Da zlo bude vece i ovom sto je pobjegla krpi kraj sa krajem svu je ocevinu rasprodo i popijo svaki dan je pijan nista se usrecila nije samo iz goreg otisla jos gorem

ODGOVORITE
Name

Irena D

01.04.2017 18:50

Smještajte tu djecu u dom al pothitno

ODGOVORITE