Piksi ponovo o Tadiću: On je superioran, on je Piksi!

„Još pre pet godina sam video da je igrač neviđenog talenta“, poručio u razgovoru za Blic Dragan Stojković.

Fudbal 01.04.2017 | 11:00
Piksi ponovo o Tadiću: On je superioran, on je Piksi!
Prolaze utakmice u ovom kvalifikacionom ciklusu, magija Dušana Tadića traje. Kreativac Sautemptona ponovo je razgalio naciju izdanjem u Gruziji. Sa tri asistencije pogurao je Orlove ka još jednom trimjumfu. Dovoljno da mu kapu skine i jedan od najvećih majstora u istoriji ovdašnjeg fudbala Dragan Stojković Piksi.

„Pa ne zovu Tadića za džabe Piksi. Drago mi je što vidim nekoga ko je superioran i nekoga ko liči na pravog vođu, od čije igre gotovo sve zavisi. On je vrhunski igrač, a njegovo ponašanje na terenu i van njega je gospodsko. Kada smo u januaru takođe razgovarali o njemu, rekao sam da je glavna figura u reprezentaciji. Od tada je još bolji“, rekao je za Blic Dragan Stojković Piksi.

Kao što je Tadić inspirisan na terenu, tako je peta Zvezdina zvezda bila inspirisana da priča o Tadiću.

„Ima neviđenu inspiraciju, vidi se i po brojkama koliko doprinosi našoj selekciji. Sviđa mi se njegova fudbalska inteligencija, laskav je, ima perfektnu kontrolu lopte i osećaj za proigravanje. Nesebičan je i to mi se baš dopada“.

Prisetio se Stojković perioda kada se upoznao sa kvalitetima nekadašnjeg člana Vojvodine.

„Gledao sam ga uživo pre pet godina, kada je Srbija igrala prijateljsku utakmicu sa Francuskom u Remsu. Siniša je bio selektor. Vidim momka sa strašnom levicom, kod prve lopte sam shvatio da je raskošnog talenta. Rekao sam sebi 'ovaj mali će da bude strašan igrač'“, dodao je Stojković.

Izvor: mozzartsport

Foto Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar