Užas u soliteru na Zvezdari

Nepodnošljiv smrad širio se skoro mjesec dana zgradom u Bulevaru kralja Aleksandra 420, da bi onda u jednom stanu bila pronađena dva beživotna tijela!

Srbija 30.03.2017 | 11:01
Užas u soliteru na Zvezdari
U utorak oko 13 časova policija je, naočigled zaprepašćenih komšija, iznijela tela Aleksandra T. starog oko 60 godina i njegove majke Dragice (oko 80). To je, međutim, bio samo epilog nesvakidašnje drame koja se odvijala tokom marta u trinaestospratnoj zgradi na Zvezdari.

Očajni stanari čak dvije nedelje uporno su "njuškali" od stana do stana, podruma i suterena ne bi li otkrili odakle dolazi smrad. A onda, kada su iz jednog u suterenu "počele da izlaze mušice", njihove sumnje su se obistinile.

Kako kažu i dalje su šokirani pošto je utvrđeno da su njihove komšije bile mrtve u stanu čak 25 dana. Čak ni prva komšinica preminulih nije slutila da je u stanu do njenog svo to vrijeme užasan prizor.



- Kroz cijeli hodnik se osjećao neprijatan miris, nisam odmah pomislila da se nešto dešava baš tu pored mene. Komšije su provjeravale i u podrumu da nije nečiji kiseli kupus ili uginula mačka. Čak sam i stari zamrzivač ispred vrata otvarala da vidim da nije možda nešto u njemu. Na kraju sam, međutim, počela da sumnjam – priča prva komšinica preminulih.

Komšije, kako kaže, nije dobro poznavala.

- Sa sinom sam bila na "dobar dan", vidjela bih ga kako nosi u ruci pelene majci. Nju nikad nisam ni vidjela. On je prošle godine otišao u penziju, prije dok je radio, neka žena je pomagala njegovoj majci. Otac mu je umro prije nekih 10-12 godina – priča prva komšinica.

Ispred njenog i stana preminulih i dalje se nalazi velika bijela mrlja od sirćeta, posle neuspešnog pranja krvi sa pločica, nakon iznošenja tijela.



- U hodniku je bilo toliko krvi kao da su klali životinje... – kaže i dalje pod utiskom S. V. sa osmog sprata.

Sirće se i dalje osjeća, ali nesnosan smrad je nestao nekoliko sati nakon iznošenja tijela.

- Pretpostavljamo da je on imao infarkt i pao, a da je ona pokušala da ustane i da mu pomogne. Ona je imala šlog i iz kuće nije izlazila godinama – priča S. V.

NIJE BILO NASILJA

Iako se pretpostavlja da u ovoj tragediji nije bilo elemenata nasilja, forenzičari su na licu mesta obavili svoj dio posla, a posle obdukcije znaće se i tačan uzrok smrti.

NJUŠKALI PO HODNICIMA I STANOVIMA

Komšinica kaže da je glavni problem bio što komunalne službe nisu reagovale.

- Osjećala sam se neprijatno što sam danima morala da njuškam po hodnicima ispred tuđih stanova. Komšija je zavirivao čak i u kutije koje su stajale ispred nečijih – kaže S. V.

(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Aa

30.03.2017 10:00

Tuga su te zgradurine po Beogradu da 25 dana ne primjeti da niko ne izlazi iz stana i ne pomisli gdje su mi komšije a i dalje "Nuska" sta smrdi, to je meni neshvatljivo... Inače mislim da bih umro kad bi morao živjeti u takvim soliterima...

ODGOVORITE