CG: Opozicija za referendum

Opoziciona stranka Demokratska Crna Gora smatra da je potrebno organizovati referendum o članstvu Crne Gore u NATO na kojem bi od građana bio zatražen odgovor na jasno i nesugestivno pitanje.
 

Region 29.03.2017 | 20:49
CG: Opozicija za referendum
Iz ove stranke saopšteno je da bi postojanje svakog od tri konstitutivna elementa države ponaosob, a najvjerovatnije i sva tri zajedno, bilo dovedeno u pitanje kada se ne bi vodilo računa o odbrani i bezbjednosti.

U saopštenju se ukazuje da se Crna Gora, preko svojih predstavnika u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, nizom usvojenih dokumenata opredijelila da bude dio regionalnih i međunarodnih sistema bezbjednosti.

Crna Gora je, u skladu sa takvim opredjeljenjem, kao prioritet postavila svoj strateški cilj - da u najkraćem mogućem roku postane punopravni članica NATO-a.

"Istine radi, ovaj cilj najviših državnih organa ne nailazi na većinsku podršku građana Crne Gore. Naprotiv", dodaje se u saopštenju.

Ipak, kako su naveli, narodna volja koja se ni o ovom pitanju ne podudara sa bar deklarativno izraženom željom onih na vlasti, ni do sada nije predstavljala prepreku vladajućoj garnituri da svoje lične interese predstavi kao državne.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Betoven

29.03.2017 19:56

Za ovu pricu je kasno. Ova stranka nije tako znacajna, a na referendumu bi pobijedils NATO opcija.

ODGOVORITE
Name

mrđa

29.03.2017 20:01

Kako su ovi Crnogorci pametni grabe prema EU dok Srbija i Bosna tapkaju u mjestu

ODGOVORITE
Name

Re

30.03.2017 20:31

Trči ČOČE u tu pamet.