Fajnal-for u Dejvis kupu?!

Nezvanično svetsko prvenstvo za tenisere nastavlja da se menja. Igraće se na dva dobijena seta, verovatno u dva takmičarska dana, a polufinale i finale biće održano u Torinu, najverovatnije.

Tenis 02.04.2017 | 15:45
Fajnal-for u Dejvis kupu?!
Dejvis kup nastavlja da se menja.

Bez obzira što su najveće ATP zvezde podeljene oko toga šta je dobro, a šta loše u aktuelnom sistemu takmičenja nezvaničnog svetskog prvenstva za tenisere, ovo 117 godina staro takmičenje nastaviće sa promenama koje bi trebalo da mu povrate staru slavu i prestiž.

Naime, posle sastanka između čelnika ITF, ATP, WTA i predstavnika udruženja tenisera i teniserki održanog nedavno u Indijan Velsu, gde je načelno dogovoreno da se u Dejvis kupu više ne igra na tri, već dva dobijena seta i da se takmičenje skrati sa tri, na dva dana, kao što je slučaj u FED kupu, teniska javnost nastavila je da sporadično saznaje o dodatnim korekcijama koje bi trebalo da budu ozvaničene narednog avgusta i stupe na snagu od 2018. godine.

Postoji ozbiljna inicijativa da se, po ugledu na NCAA ili Evroligu, formira Fajnal-for u Svetskoj grupi Dejvis i FED kupa, koji bi bio odigran u jednom gradu u periodu od dve nedelje i koji bi predstavljao vrhunac sezone u tom takmičenju.

Italijanski list "Tuttosport", iz Torina, navodi da je upravo taj grad favorit da trajno ugosti Fajnal-for Dejvis kupa što znači da bi se tri najvažnija meča odigrala na neutralnom terenu, osim u slučaju da se Italijani plasiraju u finale.

Dvorana Alpitur kapaciteta 18.500 mesta bila bi domaćin ovog turnira, pre kojeg bi se standardno igralo prvo kolo, odnosno četvrtfinale Svetske grupe DK, ali na dva dobijena seta.

Đoković - Nadal

Predsednik Unije profesionalnih tenisera već neko vreme je naš Novak Đoković koji se svesrdno zalagao za promene u Dejvis kupu, dok je Rafael Nadal otvoreno negodovao zbog nekih odluka, pre svega skraćenja mečeva na dva dobijena seta.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar