Velika pobjeda fudbala: Ništa od zatvorene Lige šampiona!

Odustalo se od projekta evropske Superlige, gde bi igrali samo najveći klubovi uzeli učešće, otkrio Karl Hajnc Rumenige.

Fudbal 29.03.2017 | 23:15
Velika pobjeda fudbala: Ništa od zatvorene Lige šampiona!
Evropski fudbal odneo je veliku pobedu nad potpunim zatvaranjem Lige šampiona i scenario kojim se elitno klupsko takmičenje potpuno zatvorilo definitivno je - zakopan!

Fantastične vesti za sve ljubitelje najkvalitetnijeg fudbala na Starom kontinentu doneo je legendarni igrač i funkcioner minhenskog Bajerna Karl Hajnc Rumenige. On je u razgovoru za grčke medije otkrio da se definitivno odustalo od ideje stvaranja zatvorenog takmičenja sa 20 klubova, gde bi učešće uzeli samo najbogatiji klubovi Evrope. 

"Ovo je fer i ozbiljna odluka koju smo doneli i ona pokazuje jedinstvo svih klubova Evrope", poručio je Rumenige, ali i otkrio da će Liga šampiona u budućnosti dobiti određenih izmena u odnosu na sadašnji izgled.

"Ono što smo takođe odlučili jeste da uvedemo Ligu šampiona u reforme počev od ciklusa 2018-2021. godine. Reforme su dobre za sve nas, a stvaranja evropske Superlige neće biti. Inače, reforme koje se spremaju učiniće Ligu šampiona atraktivnijom i jačom nego ikad pre".

On je takođe dodao da korist od promena neće imati samo veliki klubovi, već svi učesnici kontinentalnih takmičenja - Lige šampiona i Lige Evrope. 

Konačna odluka doneta je na nedavno održanom sastanku u sedišu UEFA, gde su se na jednom mestu našli predstavnici 155 klubova Evrope. Ali, dosad niko nije želeo o tome da priča. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar