Boaći moli Boga za reprezentaciju!

Zvezdi ide u prilog ako cena skoči preko milion evra! Napadač Crvene zvezde oživeo karijeru.

Fudbal 01.04.2017 | 09:30
Boaći moli Boga za reprezentaciju!
Pet golova u šest utakmica od dolaska u Crvenu zvezdu. Ričmond Boaći je oživeo karijeru na Marakani. Tamnoputi napadač još nije ni dostigao top fprmu, a već daje veliki doprinos Zvezdinim rezultatima. Za sada se pokazuje kao dobra investicija na sportskom planu. A čini se da njemu Zvezda još više znači, nego on njoj...

Prethodna polusezona je bila daleko lošija za Boaćija. Igrajući za italijanskog drugoligaša Latinu je postigao samo tri gola na 16 utakmica. Ni polusezona pre toga nije bila ništa bolja. Samo jedan gol na 17 utakmica...

U Zvezdi je na dobrom putu da nadmaši najbolju sezonu karijere kada je igrajući u Seriji B za Sasuolo postigao 11 pogodaka na 32 meča. Ali i da se vrati u reprezentaciju Gane!

„Ganac sam  i naravno da mi igranje za reprezentaciju predstavlja zadovoljstvo. Uvek sa sanjao o povratku u nacionalni tim. To je san svako fudbalera. Da se odazove pozivu svoje zemlje i da joj pomogne. Molim se Bogu da opet dobijem poziv. Biću jako srećan ako taj poziv stigne“, rekao je Boaći za medije u domovini koji su počeli da spekulišu o njegovom povratku u nacionalni tim.

Boaći je poslednji put u reprezentaciji Gane igrao u septembru 2015. godine kada je postigao i gol u pobedi nad Kongom u prijateljskom meču. Ukupno je za selekciju Crnih zvezda odigrao 10 utakmica i postigao tri gola. Igrao je u kvalifikacijama za Mondijal 2014. godine kada je u nekoliko mečeva činio napadački tandem sa Asamoom Đanom ali nije ostavio neki zapaženiji utsiak.

Sada je golovima u dresu Crvene zvezde opet skrenuo pažnju iz Gane na sebe. Za Zvezdu je svakako dobro što bi u svojim redovima mogla da ima još jednog reprezentativca.

Boaći je došao na jednoipogodišnju pozajmicu iz Atalante sa otkupnom cenom od 1.000.000 evra. Zvezda će teško uspeti da plati tu cenu ali ako napadač nastavi da rešeta mreže, moguće je da mu skoči cena. I da Zvezda zaradi na njegovoj prodaji ako dođe ponuda veća od miliona evra u kojoj bi svaka razlika preko te sume pripala klubu sa Marakane. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar