Terzić založio svoj stan da bi Zvezda dobila kredit?!

FK Crvena zvezda podigao je kredit od milion i po evra u AIK banki, koja je tražila garancije. Prema pisanju "Informera", direktor Terzić založio je svoj i stan dobrog prijatelja da bi kredit bio odobren.

Fudbal 28.03.2017 | 10:30
Terzić založio svoj stan da bi Zvezda dobila kredit?!
Generalni direktor FK Crvena zvezda, Zvezdan Terzić, prema pisanju "Informera" založio je stan, kao i stan svog prijatelja, kako bi klub od AIK banke dobio kred od milion i po evra.

Crvena zvezda, prema pisanju ovog lista, s ovim novcem planira da finansira dugove prema bivšim igračima i trenerima kako se ne bi dogodilo da, kao u junu 2014. godine, UEFA suspenduje klub iz Ljutice Bogdana iz evro-kupova.

Terzić nije želeo da komentariše saznanja "Informera", koji navodi da šampion Srbije u trenutku kada ima dug od, citiramo, 40 miliona evra nije imao mnogo drugih mogućnosti.

"Da bi dobila dozvolu za učešće u evropskim takmičenjima, Zvezda do petka, 31. marta, mora da isplati milion i po evra na ime dugova koji su dospeli na naplatu zaključno sa 31. decembrom 2016. godine", piše list i dalje navodi:

"Uprava kluba pokušala je na sve načine da nađe novac, bežeći od kredita, ali je na kraju to ostalo kao jedino rešenje".

Inače, većinski vlasnik AIK banke je poznati novosadski biznismen Miodrag Kostić zvani Kole. On je u februaru 2014. godine postao većinski vlasnik ove banke, kada je stekao 50,37 odsto akcija. Godinu dana kasnije je od Pireus banke otkupio paket od 20,35 odsto akcija AIK banke tako da njegov udeo u vlasništvu sada iznosi 70,72 odsto, piše "Informer".

"AIK banka od koje je kredit podignut jednostavno nije imala poverenja. Iz kluba su najpre garantovali ugovorom sa 'Gazpromom', koji na godišnjem nivou iznosi 4,8 miliona evra. To nije bilo dovoljno, pa su garantovali i klupskim hotelom. Kako su iz banke i dalje bili nepoverljivi, tražili su od Terzića da, ako je već toliko siguran da će Zvezda vratiti novac, garantuje privatnom imovinom", naveo je list izjavu neimenovanog sagovornika.

Dalje u tekstu objavljenom u izdanju od utorka navodi se da ni Terzićev stan nije bio dovoljan, pa je na kraju založen i stan njegovog prijatelja.

"Ukupnu vrednost dva stana banka je procenila na oko 400.000 evra i hipoteka sa stanova biće skinuta kada Zvezda isplati poslednju ratu", navodi isti izvor.

Crvena zvezda će od tog novca isplatiti dugove prema bivšim igračima, deo duga državi za porez, a deo novca trebalo bi da pripadne i sadašnjim igračima prema kojima postoje dugovanja od ranije.

To nije kraj mukama crveno-belih, koji će 30. juna ponovo morati da obaveste UEFA o servisiranju obaveza koje su dospele za period od 31. decembra do 31. marta.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar