MUP Srbije: Sukoba jeste bilo, ali nema potvrde da su ruski navijači!

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Tanjugu je potvrđeno da je došlo je do sukoba u centru Beograda u kome su dve osobe povređene.

Fudbal 26.03.2017 | 13:30
MUP Srbije: Sukoba jeste bilo, ali nema potvrde da su ruski navijači!
Iz MUP nisu mogli da potvrde da je reč o ruskim državljanima, kako je ranije objavio Tass.

Ta ruska agencija objavila je da su tri ruska navijača, koji su došli u Beograd da gledaju utakmicu između moskovskog Spartaka i beogradske Crvene zvezde, izbodeni su protekle noći u srpskoj prestonici.

Dva navijača su, kako se navodi, prebačena u bolnicu sa ubodnim ranama, a jedan od njih je u teškom stanju, dok je trećem navijaču ukazana medicinska pomoć na licu mesta.

Tanjugu je u MUP potvrđeno samo da je oko 23:55 došlo do sukoba nekoliko osoba u Ulici Kralja Milana, u kome su dve osobe povređene i prevezene na Urgentni centar.

Portparol Hitne pomoći Nada Macura ranije je, takođe, izjavila Tanjugu da su dve muške osobe zadobile povrede, nastale najverovatnije nožem, u 23:58 sati u Ulici Kralja Milana, preko puta "Beograđanke" i da su prevezeni u Urgentni centar.

Prema njenim rečima, bar jedan teško povređeni je strani državljanin.

Tass u svom servisu precizira se da su povređeni ruski navijači došli iz moskovskog regiona, i da su rođeni su 1988. i 1991. godine.

Kako se navodi u tom izveštaju, očevici su rekli da je u subotu uveče, posle utakmice Zvezde i Spartaka, grupa ruskih i srpskih navijača napadnuta dok je hodala ulicom sa zastavama svojih klubova, nakon što su se sa navijačima beogradskog Partizana sukobili zbog crveno-belih šalova.

U istoj vesti koju je objavila na svom sajtu na engleskom jeziku, ruska agencija za napadače tvrdi da su Albanci. "Navijači su oterali napadače, ali su tri osobe ranjene", naveo je Tass.

Ruska agencija navodi da im je u policiji rečeno da su dva napadača privedena.

Tass napominje da se još nekoliko osoba žalilo na napade i da je jedna mlada žena rekla policiji da su je neki ljudi gađali kamenjem jer je na sebi imala znamenja Crvene zvezde.

Pred prijateljsku utakmicu, navijači Crvene zvezde i moskovskog CSKA zajedno su prošetali ulicama Beograda. Nekoliko stotina navijača je od Slavije, preko Autokomande, do stadiona došlo u korteu, uz veliki broj srpskih i ruskih zastava sa natpisima "Iste boje, ista vera".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar