Majke prekidaju štrajk glađu

Majke koje su korisnice naknada za troje i više dece odlučile su da prekinu štrajk glađu, ali će nastaviti proteste ispred zgrade Skupštine Crne Gore, rekla je članica Koordinacionog tima protesta Željka Savković.

Region 25.03.2017 | 09:13
Majke prekidaju štrajk glađu
Ona je sinoć kazala da će "Bulevar Svetog Petra Cetinjskog i dalje držati slobodnom teritorijom" jer ne odustaju, prenosi Radio-televizija Crne Gore.

Ona je pozvala i druge sugrađanke da im se pridruže na mirnim protestima.

"Ko sruši makar jedno staklo na nekoj instituciji, srušio je sve majke u Crnoj Gori. Promene se moraju desiti mirno i demokratski", poručila je Savković.

Više od hiljadu građana okupilo se juče na protestu predstavnica majki s troje i više dece koje su ispred parlamenta dočekale odluku Ustavnog suda o smanjenju naknada.

Ustavni sud je odlučio da su izmene Zakona o socijalnoj i dečjoj zaštiti u skladu su sa Ustavom. Koordinacioni odbor protesta trenutno razmatra dalje korake.

Naknade su smanjene sa 336 na 264, odnosno sa 192 na 144 evra, zbog čega njihove korisnice protestuju od 2. marta ispred crnogorskog parlamenta, a neke od njih skoro 10 dana štrajkuju glađu.

Predstavnice majki juče su poslale pismo u kojem traže podršku za ispunjenje svojih zahteva na adrese 14 ambasada u Crnoj Gori.

"Molimo da dignete vaš roditeljski glas i pokažete solidarnost s nama", navodi se u pismu.

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Karadoz

25.03.2017 08:58

Postoji nesto sto se zove planiranje porodice. Vidis svoju situaciju pa znas koliko djece mozes na normalan nacin izvesti na put. Onaj ko misli pravit djecu a da mu ih drzava hrani grdno grijesi.. to nema.

ODGOVORITE
Name

@ karađoz

25.03.2017 15:10

U pravu si samo ima neštoDržava im je dala i oni su rodili uzdajuči se u to i sada prevareniTrebali su donijeti zakon za budučnost a svima što su rodili ostaviti to.

ODGOVORITE