U Bijeljini počinje borba za Euro

Turnir grupe 7 posljednjeg kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za kadete na kojem će učestvovati BiH, Češka Republika, Engleska i Slovenija, održava se od danas do 28. marta u Bijeljini.

Bosna i Hercegovina 23.03.2017 | 13:10
U Bijeljini počinje borba za Euro
Mladi fudbaleri BiH koje predvodi Sakib Malkočević prvi susret odigraće danas protiv Slovenije u Etno selo Stanišići, a svjestan značaja ove utakmice je i selektor BiH koji nije skrivao optimizam.

"Nažalost, nismo mogli proći bez problema jer nam se povrijedio Marko Brkić, ali bez obzira na sve vjerujem da ćemo na pravi način otvoriti ovaj turnir. Prvi meč je izuzetno važan i može odredii dalji tok kvalifikacija. Protiv Slovenije sigurno neće biti lako, ali mi se nadamo najboljem", izjavio je uoči utakmice selektor Sakib Malkočević.

Osim BiH i Slovenije, na turniru u Bijeljini još će učestvovati selekcije Engleske i Češke Republike.

Malkočević naglašava da Bosna i Hercegovina ima dovoljno vremena da se kvalitetno pripremi i pokuša ponoviti uspjeh prethodne generacije.



"To će sigurno biti veoma teško, ali mislim da svoju šansu za plasman dalje trebamo tražiti protiv Slovenije i Češke Republike", podvukao je Malkočević.

Utakmice će biti odigrane na Gradskom Stadionu u Bijeljini i terenima u Etno selu Stanišići.

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Slovenije na programu je danas u 15:45 sati.

(BN televizija)

Komentari / 0

Ostavite komentar