Video - EL: Šta je video Damir Javor?!

Slovenac je kontroverznom odlukom u poslednjem minutu produžetka verovatno odredio konačan ishod.

Košarka 22.03.2017 | 23:28
Video - EL: Šta je video Damir Javor?!
Slovenački arbitar Damir Javor je i ranije bio razlog žalbi i pritužbi od strane Crvene zvezde zbog nekih spornih odluka u Jadranskoj i Evroligi, ali posle večerašnjeg meča sa Olimpijakosom, Javor se baš potrudio da crveno-belima i njihovim simpatizerima stane na žulj.

Javorova kontroverzna odluka 21 sekund pre kraja je bila jedan od ključnih momenata meča koji su odlučili pobednika. Imala je Zvezda ranije pobedu u džepu, ali je dozvolila da joj se „braća“ izmigolje, da bi potom u ključnim momentima bila sapletena preinačenom odlukom slovenačkog sudije.

Šta se zbilo?

Na 21 sekund pre kraja, Gudurić je krenuo prema košu Olimpijakosa. Napao je Agravnisa, lopta mu je ispala i usput zakačila grčkog koašrkaša. Izgledalo je da je aut za Zvezdu i da domaćin ima još šest sekundi za napad. To je i bilo dosuđeno.

Ali, Javor je posle pregledanog snimka preinačio odluku i dodelio loptu Grcima koji su krenuli u poslednji napad. Mada ni sam nije bio siguran, posle dodatnih konsultacija s pomoćnicima, Slovenac je svirao loptu za goste. 



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar