Zvanično - promjene: Serija A dobila četvrto mjesto u Ligi šampiona!

Predstavnici šest najvećih liga će direktno popuniti 20 od ukupno 32 mesta u grupnoj fazi Lige šampiona!

Fudbal 24.03.2017 | 13:00
Zvanično - promjene: Serija A dobila četvrto mjesto u Ligi šampiona!
UEFA je danas i zvanično potvrdila: Italijanska Serija A će od sezone 2018/19 imati četiri predstavnika u Ligi šampiona!

Isto važi i za predstavnike engleske Premijer lige, nemačke Bundeslige i španske Primere. Svi oni će imati po četiri predstavnika u Ligi šampiona. I to bez kvalifikacija! Po četiri najboljeplasirana kluba iz pomenutih šampionata će direktno u grupnu fazu elitnog takmičenja.

Italijanski, nemački, španski i engleski klubovi su ovakav status obezbedili zahvaljujući rezultatima u periodu od 2012. do 2016 godine u evrokupovima. Bez obzira šta se desi do kraja sezone u Ligi šampiona i Ligi Evrope, nemoguće je da predstavnici nekih drugih federacija prestignu učinak klubova iz velike četvorke.

Dalje po koeficijentu slede klubovi iz Francuske i Rusije kao petog, odnosno šestog najjačeg šampionata na Starom kontinentu. Francuzi i Rusi će imati po dva direktna predstavnika u grupnoj fazi Lige šampiona i trećeg u kvalifikacijama.

Slede klubovi od sedmog do desetog mesta po UEFA koeficijentima. To su po aktuelnom stanju UEFA bodova, predstavnici Portugalije, Turske, Belgije i Ukrajine. Šampioni ovih zemalja će direktno u Ligu šampiona, dok će vicešampioni u kvalifikacije za pomenuto takmičenje. Klubovi iz liga koje se nalaze na 11. i 12. mestu UEFA rang liste će imati po jednog predstavnika u plej-ofu za Ligu šampiona i jednog direktnog učenika grupne faze takmičenja u Ligi Evrope.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar