Rusija spremna da prihvati Mladića

Rusija je i zvanično obavijestila Hag da je spremna da pruži smještaj radi medicinskog tretmana haškom optuženiku Ratku Mladiću.  To je izjavila šefica pravne grupe pri ambasadi Rusije u Holandiji Viktorija Gončarova, prenosi Tass.

Svijet 22.03.2017 | 18:44
Rusija spremna da prihvati Mladića
"Poslali smo takvu poruku. Tekst je povjerljiv i namijenjen isključivo za komunikaciju sa Međunarodnim sudom. Sve što je pomenuto u zahtjevu odbrane (Mladića) je tačno. Rusija je poslala poruku u kojoj potvrđuje da garantuje smještaj za Mladića, obezbijeđen medicinski tretman i povratak i da će biti saglasna sa uslovima koje Tribunal odredi", rekla je ona ruskoj agenciji.

Branioci haškog optuženika Ratka Mladića podnijeli su u utorak zahtjev Tribunalu u Hagu za privremeno puštanje Mladića na slobodu radi neophodnog medicinskog tretmana s obzirom na njegovo loše zdravstveno stanje.

U obrazloženju zahtjeva detaljno je opisano zdravstveno stanje Mladića, a na kraju se navodi da priroda trenutnih simptoma koje ima, kao i generalna preporuka medicinskih profesionalaca opravdava zahtjev za privremenu slobodu radi liječenja.

Suđenje Mladiću počelo je u maju 2012. godine, a okončano u decembru prošle godine.

Prvostepena presuda trebalo bi da mu bude izrečena do novembra 2017, a čeka je u pritvoru Haškog tribunala.

Mladić je nakon višegodišnjeg bjekstva bio uhapšen u Srbiji i izručen u Hagu u maju 2011.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Zool

22.03.2017 18:53

Svaki komentar je suvišan i lako može da uvredi nekoga.Zato no coment.

ODGOVORITE
Name

Kosovka

23.03.2017 19:24

E vala bas se radujem.Samo dalje od Haga.Srecno.mu bilo od srca .

ODGOVORITE