Murinjo: Danas su fudbaleri derišta!

Menadžer Mančester Junajteda Žoze Murinjo smatra da su današnji igrači nezreliji u odnosu na one sa kojima je ranije sarađivao.

Fudbal 24.03.2017 | 08:30
Murinjo: Danas su fudbaleri derišta!
“Moram još da se naviknem na ovaj svet, na ono što su danas mladi. Moram da razumem razliku između rada s momkom poput Frenka Lamparda koji je s 23 godine već bio muškarac i mislio samo na fudbal, radio, i novih momaka koji su s 23 godine još uvek klinc".

"Danas ih zovem dečacima, ne muškarcima. Mislim da su oni derišta i da sve ono što ih okružuje uopšte ne pomaže meni u radu, a ni njima u životu," priznaje Portugalac.

Murinjo kaže da je uspeo da se prilagodi zahvaljujući svojoj deci.

"Morao sam da se prilagodim. Pre deset godina nijedan igrač u svlačionici nije imao telefon, a to više ne postoji, ali vi to morate da prihvatite. Ako se pobunite, dolazi do konflikta. Ako pokušavaš da zaustaviš igrača da naprave nešto glupo na društvenim mrežama, nećeš uspeti. Pomoglo mi je što imam decu tih godina da razumem način na koji oni funkcionišu i kakav je danas njihov svet.

Za kraj, Murinjo kaže da je kluč usppeha da razumeš svoje igrače.

“Tehnologija nam je pružila nove alate za rad, ali ključ uspeha i vođstva je razumeti igrače s kojima radiš," zaključio je Murinjo.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar