Orući njivu našao bačvu s oružjem

Policija je utvrdila da se u bačvi nalazi 60-milimetarski minobacač s postoljem i dvije optike, antimagnetna tenkovska mina, deset upaljača, protupješačke mine, 7 ručnih bombi. . .

Republika Srpska 21.03.2017 | 16:08
Orući njivu našao bačvu s oružjem
Šezdesetogodišnji muškarac u ponedjeljak je prilikom oranja njive u Selištu Kostajničkom pored Kostajnice, pronašao zatvorenu plastičnu bačvu s arsenalom oružja, uključujući minobacač, mine, ručne bombe i više od kilogram vojnog eksploziva, saopštila je sisačko-moslavačka policija.Nakon što je muškarac prijavio slučaj  policija je utvrdila da se u bačvi nalazi 60-milimetarski minobacač s postoljem i dvije optike, antimagnetna tenkovska mina, deset upaljača, protupješačke mine, sedam ručnih bombi, ukupno 1,1 kilograma TNT-a, metar sporogorećeg štapina te hiljadu komada puščane municije.Policija je saopštila da je preuzela pronađeno oružje radi uništenja.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Romanija

21.03.2017 18:39

Koliko takvih ima kod nas, svaka kuca ima stek oruzja.

ODGOVORITE
Name

Zool

21.03.2017 23:23

Ja nemam i ne razumem za šta ce mi.Vojsku u BiH bi potpuno ukinuo jer nema logičku potporu svog postojanja osim da se ubijamo medjusobno.Sa Srbijom i HR nećemo nikada ratovati.