Na putevima Srpske najviše ginu mladi

Protekle dvije godine na putevima u Republici Srpskoj se ugasio čak 81 život osoba starosti do 30 godina, pokazuju zvanični podaci iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske.

Republika Srpska 20.03.2017 | 10:06
Na putevima Srpske najviše ginu mladi
Iz tih podataka, a kada se sagleda cjelokupna statistika, proističe zaključak da je mlada populacija, uz građane starije od 60 godina, najranjivija u saobraćaju.

Milija Radović, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, napominje da je statistika poražavajuća, te da je tokom prošle godine poginulo 13 mladih ljudi, starosti između 18 i 21 godinu. 

"To je, dakle, daleko najugroženija starosna kategorija. Osim toga, statistika za prošlu godinu pokazuje da je povećan broj vozača koji su izazvali saobraćajnu nezgodu vozeći prije sticanja prava za upravljanje vozilom", rekao je Radović.

Osim toga, kako je dodao, povećan je i broj vozača koji su skrivili saobraćajnu nezgodu, a koji imaju do dvije godine vozačkog iskustva.

"U suštini, svake godine se u vrijeme matura dešava da neko strada i zbog toga ćemo imati preventivnu kampanju, a njeno težište će biti na društvenim mrežama", rekao je Radović, dodajući da su neke kampanje, čiji je cilj prevencija, već sprovedene.

(Nezavisne novine)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Penz. Vozac

20.03.2017 09:37

Ja mislim da je najpotrebnija edukacija jos u osnovnoj skoli i upoznavanje sa raznim opasnostima i kultura saobracaja a ne samo te drakonske kazne.

ODGOVORITE
Name

VJETRENJAČA

20.03.2017 09:39

Kupiš vozačku za 200 KM .... i eto rezultat

ODGOVORITE
Name

DarthInVader

20.03.2017 17:04

Današnji klinci piju mnogo alkohola i voze k'o ludi. Zanima me podatak kojim danima mladi ginu u saobraćaju. Kladim se na petak i subotu u 99% slučajeva.

ODGOVORITE
Name

ograničenje brzine

20.03.2017 17:41

Treba radar non stop da radi i vece kazne za alkoholisane vozače.