Francuska: Napadač bio pijan i drogiran

Zijed Ben Belgasem, koji je u subotu ubijen na pariskom aerodromu "Orli" nakon što je napao pripadnicu francuske vojske, bio je u trenutku napada pod uticajem droge i alkohola, navodi AFP.

Svijet 20.03.2017 | 08:21
Francuska: Napadač bio pijan i drogiran
Agencija AFP je, pozivajući se na izvor iz francuskog pravosuđa, objavila da istražitelji i dalje pokušavaju da utvrde šta je motivisalo Belgasemov napad, zbog kojeg je drugi po obimu saobraćaja aerodrom u prestonici Francuske bio privremeno zatvoren.

"Toksikološki testovi izvršeni u nedelju su pokazali nivo alkohola od 0,93 grama po litru u njegovoj krvi, kao i prisustvo kanabisa i kokaina", naveo je izvor AFP-a.

Otac francuskog državljanina tuniskog porekla Belgasema rekao je juče da njegov sin "nije bio terorista", već da su za njegove postupke krivi - alkohol i droga.

"Moj sin nije bio terorista. Nikad se nije molio, ali jeste pio", rekao je šokirani otac napadača francuskom radiju Erop 1. 

Francuska policija je ranije u nedelju oslobodila oca Zijed Ben Belgasema (39), a istražitelji i dalje pokušavaju da utvrde motive njegovog napada.

Subotnja drama počela je kada je Ben Belgasem tuniskog porekla, koji je rođen u Francuskoj, jednom vojniku prislonio pištolj uz glavu i oteo mu pušku, uzviknuvši da želi da "umre za Alaha", nakon čega su ga druga dva vojnika ubila.

Istražitelji, takođe, nastavljaju da ispituju brata i rođaka napadača kako bi ustanovili da li je on planirao teroristički napad ili je odlučio da umre kao samoproglašeni mučenik.

Napadač je, inače, bio pod istragom 2015. zbog veza sa islamističkim radikalima koje je prethodno uspostavio u zatvoru, ali se njegovo ime ne pojavljuje na listi osoba za koje se smatra da predstavljaju veliku opasnost, napominje francuska agencija.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Don

20.03.2017 11:18

Bio pijan, nadrogiran i grickao je čvarke. Ma pravi radikalni musliman, nema šta :-).

ODGOVORITE
Name

Kalesija

20.03.2017 11:55

Toobe toobe.