Analiza: Zvezdin evroligaški Survajver – borba sa rivalima krvavih očiju!

Ekipe od 4. do 10. pozicije redom su ostvarile trijumfe u 26. kolu, što samo potvrđuje reči Dejana Radonjića da će crveno-belima biti potrebna još dva trijumfa.

Košarka 19.03.2017 | 22:45
Analiza: Zvezdin evroligaški Survajver – borba sa rivalima krvavih očiju!
Da vam je neko pred početak sezone rekao da će u jednom kolu Evrolige Darušafaka da savlada Barselonu, Anadolu Efes veliki Makabi, Zvezda Olimpiju u gostima, Panatinaikos da će da tuče Real Madrid, a Baskonija prvaka Evrope CSKA... Jasna vam je poenta.

I? Šta možemo da naučimo i izvučemo kao pouku posle ovog 26. kola Evrolige, posle ova dva dana loptanja na parketu širom Evrope?

Mnogo. I o košarci, ali i o životu.

Jer, ne postoji slučajno čuvena izreka "u strahu su velike oči". Ona opisuje instinktivnu reakciju čoveka da sa pojačanom pažnjom i posebnom opreznošću nastupa u situacijama kada je na bilo koji način uplašen. A sve ove ekipe koje se bore za četvrtfinale de facto jesu uplašene, jer niko ne želi da celu sezonu bude nadomak cilja, pa da na kraju završi na 9. mestu. A neko će to morati da bude.

Samo, kod ekipa od 4. do 10. mesta oči nisu bile samo velike u ovom 26. kolu kolu, u ova dva dana loptanja na parketu širom Evrope. Već i krvave. Besne. Željne pobede, bodova, olakšanja, još jednog koraka ka velikom uspehu u istorijskoj sezoni Evrolige. Svi žele da budu deo spektakla, ulog je ogroman. Tada srce nadvaldava razum, adrenalin pumpa mišiće, pa skačete više, gađate preciznije, trčite brže nego što ste ikada skakali, gađali, trčali…

Kako onda drugačije da opišemo to što su tri prvoplasirane ekipe na tabeli, koje su "sugurne za dalje" izgubile? Tri najbolje ekipe u dosadašnjem delu takmičenja.

A da li ste videli kako Baski grizu i ujedaju prvaka Evrope u Vitoriji? Kako Delije pune Mediolanum forum u Milanu u velikom broju i navijaju kao u Pioniru? Kako PAO koji se mnogo muči u poslednjih par kola baca Real na kolena iako ovaj ima u sastavu igrače poput Ljulja i Dončića? Kako domaćinska ekipa poput Žalgirisa dobija protiv Uniksa na strani? Kako Darušafaka izlazi na kraj sa čuvenom (i, istina ove sezone ranjenom) Barselonom?

Kada se dotera car do duvara više nema izgovora. Tada morate da date više nego što ste ikada davali. Više nego što ste bili i svesni da možete da date. Ne da nemate izgovore u tom trenutku, nego i ne pokušavate da ih nađete. E baš to se sada desilo.

Nije važno koga ćete gledati u oči preko nišana. Izađete, pokidate se i pobedite. Druga opcija ne postoji. Tome nas je naučilo 26. kolo.  Malo o košarci, a malo i o životu. Možda i potvrdilo reči Dejana Radonjića da će Crvenoj zvezdi biti potrebne još dve pobede.

I to sve za dva dana loptanja na parketu širom Evrope.

RASPORED DO KRAJA LIGAŠKOG DELA EVROLIGE:

BASKONIJA (skor 15-11)

21. mart: Bamberg (G)

23. mart: Panatinaikos (D)

31. mart: Galatasaraj (G)

6. april: Žalgiris (D)

PANATINAIKOS (15-11)

21. mart: Armani (D)

23. mart: Baskonija (G)

31. mart: CSKA (D)

6. april: Makabi (G)

CRVENA ZVEZDA (15-11)

22. mart: Olimpijakos (D)

24. mart: Barselona (G)

31. mart: UniKS(D)

7. april: Darušafaka (G)

ANADOLU EFES (14-12)

21. mart: Žalgiris (G)

23. mart: Fenerbahče (D)

30. mart: Olimpijakos (D)

7. april: Real Madrid (G)

DARUŠAFAKA (13-13)

22. mart: CSKA (G)

24. mart: Galatasaraj (D)

30. mart: Bamberg (G)

7. april: Crvena zvezda (D)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar