Kurdi pozvali na demokratiju

Oko 30. 000 demonstranata, za koje policija navodi da su većinom kurdskog porijekla, okupilo se danas u Frankfurtu pozivajući na "slobodu u Turskoj" i "slobodu za Kurdistan", a protestni marš protekao je mirno.

Svijet 18.03.2017 | 20:20
Kurdi pozvali na demokratiju
U njemačkom gradu se, na dan kurdske Nove godine, okupilo znatno više ljudi nego što su organizatori očekivali, prenosi AFP.

Neki demonstranti su nosili zastave i transparente Kurdistanske radničke partije (PKK), koju EU i SAD smatraju terorističkom grupom, kao i portrete kurdskog nacionalističkog lidera Abdulaha Odžalana.

Policija je saopštila da nijednom demonstrantu nisu oduzete zastave i transparenti kako se masa ne bi isprovocirala, ali je dodala da su načinjene fotografije na osnovu kojih bi neki demonstranti mogli biti krivično gonjeni.

Erdogan je u ponedjeljak optužio nemačku kancelarku Angelu Merkel da podržava teroriste, podsjeća francuska agencija, napominjući da Turska odavno optužuje Njemačku da pruža utočište kurdskim i drugim ekstremistima.

U Njemačkoj živi najveća turska dijaspora u svijetu, kao i velika kurdska zajednica.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Kurdistan

18.03.2017 19:41

,,Samo je Kosovo jedinstven slucaj,, a to sto Kurda ima izmedju 27-30 milijona na kompaktnoj cjelini to nije problem.

ODGOVORITE
Name

Ciko

18.03.2017 23:26

Kad bi poznavao malo bolje Kurde nebi lupao tako, Kurdi su kao "jugosloveni " nekad, Turski Kurdi i Iracki Kurdi se vole ni manje ni vise nego kao Srbi i Hrvati. jeli ti sad malo jasnije zasto Kurdi nikad nece zivjeti ujedinjeni u jednoj drzavi:-)