Isplata dugova naredne sedmice?

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić najavio je danas u Srpcu da će već sljedeće sedmice biti obezbijeđen dio sredstava za nastavak isplate podsticaja za poljoprivrednu proizvodnju za prošlu godinu.

Republika Srpska 18.03.2017 | 15:32
Isplata dugova naredne sedmice?
"Treba očekivati da u jednom kraćem vremenskom periodu platimo sva dugovanja iz prošle godine, nakon čega ćemo odmah početi da redovnije isplaćujemo sredstva za tekuću godinu", rekao je Mirjanić novinarima.

On je istakao da je juče isplaćeno 10,4 miliona KM podsticaja za prošlu godinu, te da je za isplatu preostalo 19 miliona KM.

Kada je riječ o žalbama poljoprivrednih proizvođača na pravilnik za podsticaje za ovu godinu, Mirjanić je naveo da je resorno ministarstvo maksimalno uvažilo njihove sugestije, u kojima je traženo i da budu povećani podsticaji za stočarstvo i proizvodnju mesa.

"Pravilnik će najvjerovatnije biti objavljen sljedeće sedmice, a Vlada je usvojila plan korištenja tih 60 miliona KM koji su raspoređeni za tekuću proizvodnju i manjim dijelom za kapitalna ulaganja", dodao je Mirjanić.

On kaže da je razlika ovogodišnjeg i prošlogodišnjeg pravilnika upravo u manjim kapitalnim ulaganjima za nabavku mehanizacije i za prehrambenu industriju.

Mirjanić je rekao da je tako odlučeno zbog teške situacije u kojoj se nalazi primarna proizvodnja, te pritiska u vezi sa primjenom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između BiH i EU.

"Povećali smo jedan dio podsticaja za primarnu proizvodnju i tako odložili sredstva za kapitalna ulaganja za sljedeću godinu", naveo je Mirjanić.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

modričanin

18.03.2017 16:02

Kad prodaju trezorske zapise.

ODGOVORITE
Name

rere

18.03.2017 21:33

Zar nije prijoritet nabavka novog HELIJA.....??? Pusti sad selo i seljake,oni mogu da cekaju.

Name

Đedo

19.03.2017 10:03

Eh, taj Mirjanić! Sami lopovluk. Oni će narodu Rs popiti i zadnju kap krvi.

ODGOVORITE