Turski list: Angela je Hitler

Turski dnevni list "Guneš“ je objavio na naslovnoj strani Angelu Merkel u nacističkoj uniformi, a pored nje je natpis "gospođa Hitler“, prenosi tabloid "Bild“.

Svijet 18.03.2017 | 10:42
Turski list: Angela je Hitler
Merkelova je pomoću foto-montaže "odevena“ u crnu uniformu i nacrtani su joj karakteristični brkovi koji asociraju na Adolfa Hitlera. Iznad levog ramena urednici su Merkelovoj stavili svastiku.

"Guneš“ je turski bulevarski list sa sedištem u Istanbulu, objavljuje se od 1982. godine, objašnjava "Sputnjik".

Odnosi Berlina i Ankare pogoršali su se nakon hapšenja nemačkog novinara turskog porekla Denisa Judželja u Istanbulu, pod sumnjom da je učestvovao u propagiranju terorizma. Merkelova je zatražila od Ankare da oslobodi novinara i da poštuje slobodu medija.

Kasnije su vlasti nemačkog grada Hagenaua zabranili nastup turskog ministra pravde Bekira Bozdaga, koji je doputovao u Nemačku uoči održavanja referenduma o promenama turskog ustava.

(B92)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ne, nije oa Hitler

18.03.2017 10:53

Medjutim, ono sto Turska radi plus 10 miliona stranaca u Njemackoj ce izdici Hitlera i to goreg od Adolfa. Zasigurno, ona ce uskoro ili sama napusiti ili biti skinuta u udaru. Za dva do tri mjeseca vidjecemo da li sam u pravu u procjeni.

ODGOVORITE