Bori se Mihaele! Sjećanje na Šumahera i dalje traje...

U Formula 1 timu Mercedesa i dalje se sećaju sedmostrukog šampiona Mihaela Šumahera. Brojni ljubitelji "najbržeg cirkusa" bez razloga su optužili nemačku konstruktorsku ekipu da je skinula poruku podrške "bori se Mihael". Ovaj natpis se nalazio na bolidu sve od Šumaherove nesreće, kada je slavni vozač doživeo tešku povredu glave na skijanju. U Mercedesu su samo promenili njeno mesto.

Ostali sportovi 20.03.2017 | 16:45
Bori se Mihaele! Sjećanje na Šumahera i dalje traje...
Poruka se ranije nalazila pored glava vozača, što na novom bolidu nije bio slučaj. To je naišlo na osudu javnosti, a kako navode nemački mediji, njeno mesto je pomereno da bi taj prostor mogao da se iskoristi za reklamiranje sponzora.

Ubrzo je usledio odgovor kritičarima u vidu fotografije i uz istisanje da Mercedes i dalje pomaže i podržava oporavak slavnog vozača.

Šumaher se profesionalno bavio vožnjom od 1991. do 2006. a nakon četiri godine pauze odlučio je da se vrati na stazu i to kao predstavnik Mercedesa, za koji je nastupao od 2010 do 2012. On je tada ponovo "povukao ručnu" i posvetio se drugim aktivnostima. Nažalost, ostao je zavisnik od brzine i adrenalina pa je u skijanju na francuskim Alpima doživeo tešku povredu glave krajem 2013. Naredne godine prebačen je na kućno lečenje, ali o njegovom stanju se malo zna, jer porodica sve drži u strogoj tajnosti.

Iako brojne medijske kuće nude nagrade za njegovu skorašnju fotografiju ili informacije o stanju, svi koji znaju nešto o tome mogu biti ozbiljno kažnjeni ako prekrše "ugovor o poverljivosti" koji su morali da potpišu sa Šumaherovima. Jedino što se zna, ili bar pretpostavlja, je da je Šumaher i dalje živ.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar