Heroina Nataša u "petoj brzini": Kup, studije i - knjiga!

Srpska košarkaška heroina, donedavno aktivna igračica, a sada predsednica Zvezde, trudi se da svakodnevno napreduje. Zasad joj to apsolutno uspeva.

Košarka 17.03.2017 | 21:50
Heroina Nataša u "petoj brzini": Kup, studije i - knjiga!
Teška saobraćajna nesreća dovela je u centar pažnje, njena borba učinila je junakinjom, a povratkom na teren dokazala je da je sve moguće ako se ne predajete.

Nataša Kovačević prošle sezone je završila igračku karijeru, a ove je preuzela odgovornu funkciju predsednice KK Crvena zvezda. Ipak, teško je i uvek će biti teško predstaviti je samo kao sportiskinju i kao funkcionerku.

Paralelno sa radom u klubu, ona je aktivna i na drugim poljima. Studira na dva fakulteta i aktivno radi na realizovanju još jedne ideje koja će takođe izazvati veliku pažnju.

"Do leta planiram da diplomiram na oba fakulteta. Upravo završavam diplomski rad na Fakultetu za sport. Osim toga veoma mi je drago što sam primljena na projekat FIBA pod nazivom 'Tajm-aut' kroz koji ću moći da steknem dodatno iskustvo na polju sportskog menadžmenta"

Ukratko, i u 2017. takođe ima velike planove i već je počela da ih ostvaruje.

"Završavam i pisanje knjige koja će predstavljati moju priču o košarci i životu i u tome mi svesrdno pomaže novinar Politike Aleksandar Miletić kome sam veoma zahvalna. Ideja za knjigu se u meni rodila iz prostog razloga jer su me posle nesreće brojni ljudi pitali kako sam se sa tim suočila i kako sam prebrodila tu tragediju. Svi su očekivali neki revolucionarni savet, ali da bi došli do pravog odgovora moraju da upoznaju mene, kako je prolazilo moje odrastanje, odnos sa mojom porodicom i šta sam sve prolazila trenirajući košarku. Jedino iz te sveobuhvatne priče moguće je doći do pravih zaključaka, a nadam se i do nekih smernica koje će pomoći u trenucima sumnje i izazova".

Godinu je već počela lepim uspehom, jer je Zvezda prošlog vikenda odbranila trofej Kupa Milana Cige Vasojevića, što je Natašin prvi "funkcionerski" trofej.

Interesantno je da je prošle sezone i kao igračica učestvovala u osvajanju tog pehara.

"Moram da priznam da mi je bilo mnogo teže da gledam sa strane, nego svojevremeno kada sam bila na terenu. Ipak, posle svega što su devojke prikazale osećaj je izvanredan i posebno sam srećna zbog njih. Primetno je da napreduju, što je potvrda da se sa njima dobro radi i to me ispunjava ogromnim osećajem zadovoljstva. Trofej koje su osvojile njima pruža dokaz da su na pravom putu i sigurna sam veliki podstrek za još naporniji rad što je preduslov za dalji napredak".

Mlada predsednica priznaje da je pre početka sezone postojala ogromna želja da se odbrani pehar u Kupu, a da je Zvezda igrama to i zaslužila:

"Imamo veoma mlad i perspektivan tim, a ono na šta sam veoma ponosna je da među igračicama vlada izvrsna atmosfera. Poseduju neophodni osećaj pripadnosti klubu i sjajan timski duh što ih, čini mi se, tera da često idu i preko granica svojih trenutnih mogućnosti. Taj osećaj je nešto što težimo da gradimo i ljubomorno čuvamo i u budućnosti".

Kada je upitate o klupskim ambicijama za budućnost, unapred ima spreman odgovor:

"Da se još više popuni vitrina sa trofejima. Trijumf u Kupu smo proslavile i stavljamo iza sebe. Gledamo samo napred, na predstojeći plej-of sa željom da posle dugo vremena vratimo titulu šampiona. Zvezda je u bogatoj istoriji 28 puta bila prvak države, i jedva čekamo da na dres prišijemo i treću zvezdicu":

Nataša priznaje da se na trenutnoj funkciji razvija paralelno sa košarkašicama - svojim bivšim saigračicama.

"Velika mi je čast što sam u mogućnosti da pratim njihov razvoj koji je zapravo samo podsetnik na to koliko još moraju da rade. Najvažnije mi je da one imaju dobre uslove koje je veoma teško obezbediti. Moja želja je da budemo nezavisni i stabilni, a da pritom animiramo ljude da gledaju žensku košarku i ženski sport uopšte. Učešće u regionalnoj ligi ove sezone svakako je korak napred, a nadam se da za dve tri godine možemo da oformimo budžet koji će nam omogućiti učešće u Evrokupu", dodala je Kovačevićeva.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar