Recept za čišćenje kamena iz bubrega

Pre nego što započnemo sa ovim člankom, trebalo bi reći nekoliko reči o bubrezima. Bubrezi su jedni od najvažnijih organa u telu. Oni obavljaju važne funkcije u ljudskom telu, što znači da je briga o njima neophodna.

Republika Srpska 14.03.2017 | 16:54
Recept za čišćenje kamena iz bubrega
Da li ste znali da 26 miliona Amerikanaca pati od bolesti bubrega a svaka treća odrasla osoba je pod rizikom? Medicinski stručnjaci upozoravaju da samo u SAD-u bolest bubrega ubija više ljudi od raka dojke ili prostate.

Najuobičajeniji faktori rizika od bolesti bubrega uključuju: Dijabetes, visok krvni pritisak, porodična istorija otkazivanja bubrega i starosna dob iznad 60 godina. Dodatni faktori rizika uključuju kamen u bubregu, pušenje i kardiovaskularne bolesti.

Kao što je rečeno, bubrezi su izuzetno važni. Oni ne samo da prečišćavaju krv od toksina, već takođe i uklanjaju suvišnu tečnost u telu, upravljaju nivoom elektrolita, regulišu krvni pritisak, regulišu nivo hormona u krvi, prave nove crvene krvne ćelije i održavaju jake kosti.

Šta je kamen u bubregu? To je mala, tvrda naslaga koja se formira unutar bubrega i može im prouzrokovati ozbiljne probleme. Kamen u bubregu je sačinjen od minerala i kiselih soli. Medicinski stručnjaci objašnjavaju da kamen u bubregu ne nastaje zbog isključivo jednog definisanog razloga, iako postoji nekoliko faktora koji stvaraju rizik od njegovog nastanka.



Najčešći uzroci nastanka kamena u bubregu su konzumiranje prevelike količine mesa i nedovoljne količine povrća ili nedovoljno unošenje tečnosti i dehidratacija. Trebalo bi da znate da se kamen u bubregu formira kada vaš urin sadrži više kristalizirajućih supstanci – poput kalcijuma, oksalata i urinarne kiseline – nego što tečnost vašeg urina može razložiti.

Ovde možete videti domaći recept za uklanjanje kamena u bubregu koji je vrlo jednostavan i lak za pravljenje.

Potrebni sastojci:

Šaka lišća peršuna ili korijandera

Voda



Uputstvo:

Samo uzmite gomilu lišća peršuna ili korijandera i dobro ih isperite. Zatim sitno iseckajte lišće i stavite ih u lonac. Prelite lišće vodom i kuvajte ga 10 minuta. Nakon kuvanja ostavite mešavinu 15 minuta da se ohladi i zatim iscedite mešavinu i tečnost sipajte u čistu flašu. Držite tečnost u frižideru.

Kako koristiti:

Trebalo bi da pijete čašu ove tečnosti svakodnevno. Uskoro ćete primetiti kako prekomerna količina soli i toksina napušta vaše telo putem urina. Trebalo bi da znate da su peršun i korijander najefikasnije biljke za prečišćavanje bubrega. Možete koristiti samo jednu od njih ili pomešati obe.

Takođe bi trebalo da znate da je peršun vrlo efikasan prilikom olakšavanja menstrualnih bolova i grčeva. Pored peršuna i korijandera, za bubrege je takođe izvanredan tretman detoksikacije sa jabukama, limunom ili lubenicom. Maslinovo ulje je takođe vrlo korisno u procesu izbacivanja kamena u bubregu.



Morate, pak, biti vrlo oprezni i ako mislite da imate kamen u bubregu, trebalo bi da se konsultujete sa doktorom pre nego što konzumirate ovaj čaj jer on može „prodrmati“ kamen u bubregu. Morate zapamtiti da je za optimalnu funkciju bubrega neophodno da pijete i dosta tečnosti tokom tretmana sa čajem od peršuna. Važno je takođe napomenuti i da nije preporučljivo da trudnice konzumiraju ovaj čaj iako je on potpuno zdrav i nema negativnih posledica.

Napomena: Loša stvar je što većina doktora ne odobrava alternativne metode prečišćavanja bubrega. Oni se generalno drže konvencipnalnih metoda koje nisu baš efikasne i prouzrokuju više štete nego koristi.



(Kurir)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

izvlačenje na vrijeme

29.01.2018 15:03

Krajem 2009. u urinu su mi otkrili kalcijum-oksalate ali nisam znao kako reagovati. Odem 14.04.2010. na ultrazvuk kod doktora koji nije radiolog. Nađe mi upalu oba bubrega i propiše 2 kutije antibiotika. Na svim kasnijim ultrazvučnim pretragama nikad više nije nađena upala bubrega ali kasnije (zadnji krajem maja 2017.) sam pio povremeno antibiotike zbog upala donjih mokraćnih puteva. Odem 11.11.2010. na ultrazvuk kod radiologa. Po jedan veliki kamen u oba bubrega ali bez upale. Od 15.11.2010. do 23.12.2010. popijem jednu kutiju Uralit-granulata. Morao sam pri tom mjeriti pH-vrijednost mokraće za šta imam dobar vid. Odem ponovo kod radiologa 23.12.2010. U bubrezima ni traga kamenca ni upale. Sve do zadnje posjete radiologu 10.01.2018. bubrezi mi zdravi. Sada pijem i zimi i ljeti redovno uvin-h-čaj u rinfuzi dva put dnevno a pošto imam dobroćudni tumor prostate (dokazi: ultrazvuk i PSA u krvi) redovno pijem fabrički lijek (obavezan recept od doktora) Tamsulozin i biljni lijek (ne treba recept) Prosterbe. Zadnji put sam 05.01.2018. radio CRP u krvi. Sada je jako nizak pa mi nijedan doktor sada ne bi propisao nikakav antibiotik

ODGOVORITE