SDP ponovo traži Bakirovu ostavku

SDP BiH ponovo je danas zatražio od bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da podnese ostavku i optužio ga da je svojim djelovanjem nanio veliku štetu BiH i njenim interesima kroz urušavanje institucija.

Bosna i Hercegovina 13.03.2017 | 18:58
SDP ponovo traži Bakirovu ostavku
Predsjedništvo SDP-a BiH osudilo je kao neodgovornu politiku koju prema BiH vode SDA i njen predsjednik Bakir Izetbegović, koji, uz "jalovu politiku Denisa Zvizdića i potpunu nefunkcionalnost Savjeta ministara BiH, najbolje oslikavaju trenutno stanje i nedostatak vizije razvoja BiH".

Iz SDP-a BiH traže Izetbegovićevu ostavku zbog obmanjivanja javnosti, jer je uvjeravao cjelokupnu javnost da Sakib Softić može predstavljati BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, što se na kraju ispostavilo netačnim.

U saopštenju se navodi da je ukupnim Izetbegovićevim djelovanjem nanesena velika šteta BiH i njenim interesima kroz urušavanje institucija BiH, od degradiranja sudova i tužilaštava, do rastakanja Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH i urušavanja javnog RTV servisa.

Predsjedništvo SDP-a BiH smatra da su reforme i napredak u Federaciji BiH mogući jedino smanjenjem administrativnih jedinica kroz potpuno ukidanje kantona, što je inicijativa koju je ova stranka već pokrenula.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

popara

13.03.2017 18:47

E cuj,opet traze ostavku.

ODGOVORITE
Name

Hahaha

13.03.2017 18:54

Ogrezli kriminalci :) SDP traze nesto sa svojih 20000 clanova..ako i toliko imaju

ODGOVORITE
Name

Fik

13.03.2017 19:42

Podrzali su ga i sad hoce ostavku licemjerno likuju.

ODGOVORITE