Konte protiv Murinja - drugi dio: Ja nikad ne igram na kontre!

Čelsi od oktobra 2012. nije izgubio od Mančestera i veliki je favorit u četvrtfinalu FA kupa!

Fudbal 13.03.2017 | 18:00
Konte protiv Murinja - drugi dio: Ja nikad ne igram na kontre!
Ponovo dolazi Žoze Murinjo na Stamford bridž. Jesenas je ispraćen sa četiri lopte u mreži, što ga je i te kako zabolelo, pa je pred odlazak sa terena ljutito šapnuo na uvo Antonio Konte da Italijan „nema poštovanja“, kasnije je prozvao stratega Čelsija rečima da je „njegov prethodni tim defanzivan i da mu se igra zasniva na kontranapadima“, a pred još jedan duel londonskih Plavaca i Mančester junajteda novinari u Engleskoj podsetili su na tu izjavu.

Utisak je, pak, da se Konte nije dao iznervirati, pa je pred duel četvrtfinala FA kupa delovao mirno.

„Moram da vam kažem nešto. Ne važi to samo otkako sam u Engleskoj. Generalno, nikad - ali nikad - ne treniram kontranapade. Nikad ne spremam tim za tako nešto. Smatram da je kontra opcija u igri, razume se, ukoliko imate fudbalere koji su veoma brzi. Kosta, na primer, jeste, igrač za Kontre, isto važi za Pedra i Vilijana, normalno je da će da koriste situacije kad im se ukaže prazan prostor, jer znaju šta mogu da urade“, uverava Antonio Konte.

Njegovo tumačenje potkrepljeno je činjenicama. Čelsi je posle Liverpula najefikasnji tim Premijer lige, a na Stamford bridžu je dao 36 golova na 13 utakmica. Skoro tri po meču. Zato...

„Meni su, ipak, važni drugi aspekti igre. Kad imamo loptu, kad smo skoro sve vreme na polovini rivala, da se spremimo za napad. Veoma je teško trenirati igrače da igraju kontre, ali to nije moj prioritet“.

Inače, Čelsi je u strašnoj seriji bez poraza od Mančestera. Poslednji je doživeo još u oktobru 2012. još za vreme trenerskog mandata Aleksa Fergusona. Odtad je prošlo 11 utakmica (šest pobeda, pet remija).

„Postoje razne situacije za vreme utakmice i morate da budete spremni za različite načine igre, na svim delovima terena. Ako ste 70 minuta na polovini rivala, onda znate šta vam je činiti. Ako ne znate - imate problem. Ponekad naletite na ekipe koje vas primoraju da se branite na sopstvenoj polovini, morate da znate kako da reagujete u takvim situacijama. E, to se trenira, važno je da imate fudbalere sposobne da reaguju u popmenutoj situaciji“, dodao je Antonio Konte.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar