Ivković: Vlast gura Maljkovića na čelo OKS!

Dušan Ivković, proslavljeni košarkaški trener, kritikovao je način na koji se bira predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Ostali sportovi 13.03.2017 | 19:15
Ivković: Vlast gura Maljkovića na čelo OKS!
Gostujući u Novom danu televizije N1, Ivković je na pitanje da li ga još neko od kolega trenera, osim Duška Vujoševića, brani od sve učestalijih napada zbog aktiviranja u politici, Ivković je uzvratio:

“Hajde malo da pričamo o Olimpijskom komitetu. Niko ne sme da kaže... Ko je stornirao i naredio... Kriterijumi za izbor predsednika Olimpijskog komiteta jesu bili nedemokratski, ali sada se Statut iznenada menja i niko ništa ne kaže. Vlade Divac (dosadašnji predsednik OKS, p.a.) tvrdi da je grip kriv zbog bojkota Izborne skupštine. Pitam ljude iz košarke: “Da li podržavaš ovo sa Božom?” Pitam moje drugove, neću da ih imenujem. I tvrde da ne podržavaju, ali niko neće javno da kaže. Božu Maljkovića na mesto predsednika Olimpijskog komiteta direktno postavlja Vučić (premijer Aleksandar Vučić, p.a). To je možda normalno u ovoj zemlji. To niko ne govori, svi sve znaju, a ćute. Pa, je l moram ja sve da kažem? To je strah o kojem stalno pričam”, kaže Dušan Ivković.

Na pitanje zašto nije kritikovao i vlast Slobodana Miloševića, tadašnji selektor Jugoslavije, kaže:

“U to vreme radio sam volonterski, kao i u vreme kada je predsednik KSS bio Dragan Đilas. Ali ja to ne odobravam, mislim da onaj koji nosi odgovornost mora i da bude profesionalac. Tada sam predstavljao zemlju kao trener. Optužuju me da sam debelo sve naplaćivao, a istina je drugačija. Trošio sam moj novac za pripreme košarkaške reprezentacije u Grčkoj. Nije tada bilo mesta da kritikujem vlast. Neka mi ne zameri Sale, ali zar treba Aleksandar Đorđević da izađe u Mihenu i kaže da je protiv Vučića. Ne, treba da radi program da naša reprezentacija bude što bolje plasirana na Evropskom prvenstvu”.

Ivković tvrdi da njegove kritike nisu osveta što nije postavljen za predsednika Košarkaškog saveza Srbije.

„Uporno žele da me sada prikažu kao čoveka koji se ulagivao zarad lične koristi, svim sistemima. I vladi Miloševića (Slobodana Miloševića, p.a.) i vladi Vučića (Aleksandra Vučića, p.a.). Želim da se kaže da li sam ikad bio u kabinetu Vučića?! Čoveka nikad nisam video, a navodno je on odbio da me postavi za predsednika Saveza. Tada sam radio u Savezu. Dok Đilas (Dragan Đilas, p.a.) nije rekao određene stvari Savezu su bili obustavljeni svi sponzori, svi prilivi novca. Praktično smo bili pred izbacivanjem iz hotela dok smo bili na pripremama“, rekao je između ostalog Ivković.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar