Požar ugašen u Srebrenici

U srebreničkom naselju Baratova tokom noći požar, koji je izbio sinoć u potkrovlju stambene zgrade stvljen je pod kontrolu, javlja lokalni portal. U požaru nije bilo povrijeđenih , jer su stanari na vrijeme evakuisani.

Republika Srpska 13.03.2017 | 07:11
Požar ugašen u Srebrenici
Požar je prijavljen policiji u 19.55 časova nakon čega su ekipe Teritorijalne vatrogasne jedinice Srebrenica izašle na teren.

“Uzrok požara je zapaljen dimnjak, odnosno ventilacija koju stanari koriste kao dimnjak. Po nesreći, u ventilaciji je bila jedna greda koja je planula”, rekao je Izet Suljanović, komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Srebrenica.

On kaže da su dojavu dobili dosta kasno i da je gašenje požara otežano zbog limenog krova i nedostatka otvore koji vode na krov.

Suljanović ističe da su svi stanari evakuisani na vrijeme i da nije bilo povrijeđenih ljudi i vatrogasaca, smatra da će materijalna šteta biti velika. Na vrijeme su iznesene i plinske boce.

Vatrogasci iz Bratunca sa mehanizacijom pritekli su i pomogli u gašenju požara kao i Komunalno preduzeće “Polet” iz Srebrenice.

Radnici Elektrodistribucije Srebrenica reagovali su na vrijeme i isključili struju.

Iz Teritorijalne vatrogasne jedinice Srebrenica ranije su skretali pažnju da većina stambenih i poslovnih objekata nema hidrante kao i da ova vatrogasna jedinica nema specijalna vozila kojim bi se gasili stambeni objekti na više spratova.

BN televizija

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

lingua mendum

13.03.2017 06:21

Pozar u Srebrenici ugasen, bravo za vatrogasce. Ako je i temelj ostao, dobro je, bolje ista nego nista.

ODGOVORITE