RUS: Fibel i Anži kapitulirali, Spartak korak bliže tituli!

Samedov u 67. minutu postigao jedini gol na utakmici.

Fudbal 13.03.2017 | 11:30
RUS: Fibel i Anži kapitulirali, Spartak korak bliže tituli!
Spartak je korak bliže ostvarenju sna - tituli prvaka Rusije, prvoj od 2001. godine. „Narodni klub“ je na svom terenu, ne bez muke, pobedio ekipu Anžija iz Mahačkale sa 1:0 u utakmici 19. kola Premijer lige i sada ponovo ima osam bodova više od prvih pratilaca, CSKA i Zenita.

Fudbaleri Spartaka tako su popravili slab utisak sa prolećne premijere, pošto su u prošlom kolu osvojili samo bod na gostovanju kod Krasnodara.

Nisu ni danas baš briljirali izabranici Masima Karere, ali su onako, baš u italijanskom stilu, uz minimalac, stigli do zaslužene pobede.

Morali su dobro da se oznoje domaći fudbaleri kako bi stigli do tog zlata vrednog boda. A strelac je bio Aleksandar Samedov u 67. minutu, posle asistencije Dmitrija Kombarova.

Ekipi Anžija ovo je bio treći uzastopni poraz u takmičarskim utakmicama ove sezone, pošto su početkom meseca doživeli i neuspeh u ruskom kupu.

Mogao je Samedov do kraja ove utakmice bar još jednom da se upiše u strelce, ali mu je nedostajalo malo više koncentracije u završnici.

U timu iz Mahačkale celu utakmicu odigrao je i doskorašnji štoper Crvene zvezde, Tomas Fibel koji je zaradio i žuti karton.

PREMIJER LIGA - 19. KOLO:

Arsenal Tula – Ural 2:0 (1:0)
/Rašić 19pen, 62/

Subota:
Ufa - Krila Sovjetov 1:0 (1:0)
/Paurević 6/

CSKA Moskva – Tom 4:0 (3:0)
/Vitinjo 1, Džagov 19, Jonov 44 i 61/

Rubin – Orenburg 0:0

Nedelja:
Amkar – Zenit 1:0 (1:0)
/Gigolaev 33/

Spartak Moskva – Anži 1:0 (0:0)
/Samedov 67/

Rostov – Terek 0:0

Ponedeljak
17.30 Lokomotiva Moskva - Krasnodar

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar