Bjelica odličan, Vukovi srušili najbolji tim lige!

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica pružio je odličnu partiju u pobedi Minesote nad najboljim timom lige Golden Stejtom.

Košarka 11.03.2017 | 13:15
Bjelica odličan, Vukovi srušili najbolji tim lige!
Timbervulvsi su savladali Voriorse rezultatom 103:102, a Bjelica je opravdao čak 34 minuta koje je dobio na partketu.

On je meč završio sa 10 poena (3/6 za dva, 1/4 za tri, 1/2 slobodna bacanja), uz 12 skokova i 2 asistencije.



Baš kao i prošle sezone kada su ‘Ratnici’ oborili rekord po broju dobijenih utakmica u regularnom delu sezone, ‘Vukovi’ su bili jedna od retkih ekipa koja je uspela da ih savlada. Vodili su od samog početka, krajem druge četvrtine imali maksimalnih +17, ali se ta prednost istopila.

Ipak, snage nije bilo za preokret ekipe Stiva Kera – 12 sekundi pre kraja Vigins je sa linije za slobodna bacanja postavio konačan rezultat, iako je malo falilo da pet sekundi kasnije Stef Kari donese preokret, ali je lopta izašla iz obruča.

Kari je meč završio sa 26 poena, 6 skokova i 7 asistencija, ali samo jednom ubačenom trojkom iz osam pokušaja. Upravo je tim pogotkom preskočio svog oca Dela Karija na večnoj listi strelaca u NBA ligi, pošto je Kari senior postigao 12.670.

Klej Tompson je bio najefikasniji u redovima Golden Stejta sa 30 poena i 6 uhvaćenih lopti.

S druge strane, heroj Minesote ponovo je bio Vigins sa 24 poena, Karl-Entoniju Taunsu falio je jedan skok za dabl-dabl (23 poena), pa se Timbervulvsi posle 27. trijumfa i dalje nadaju plej-ofu.

Nakon drugog uzastopnog neuspeha Golden Stejt ima samo dve pobede više i poraz manje od drugoplasiranog tima Zapada San Antonija.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar