Bolesni Jokić blizu "kvadripl-dabla"!

Srpski košarkaš Nikola Jokić vratio se na parket posle kratke pauze zbog gripa i odmah bio blizu da ostvari neobičan učinak.

Košarka 11.03.2017 | 12:45
Bolesni Jokić blizu "kvadripl-dabla"!
Denver je ubedljivo pobedio Boston na svom terenu sa 119:99, u meču u kojem je Jokić grešio i stao na korak od “kvadripl-dabla”.

Ipak, taj učinak mogao bi da se uvrsti u red onih kojima se ne treba previše hvaliti jer je umalo stigao do dvocifrenog broja u jednoj od negativnih kategorija.

Jokić je na parketu proveo skoro 27 minuta i za to vreme postigao 21 poen (8-10 iz igre, 1-2 za tri, 4-6 slobodna bacanja), 10 skokova, 7 asistencija, 4 ukradene lopte, blokadom, ali i 7 izgubljenih lopti.

Nagetsi su već na poluvremenu imali dvocifrenu prednost, Boston je pokušao da se vrati u nastavku, ali to nije bilo moguće i izabranici Majka Melouna zabeležili su važan trijumf u borbi za plej-of. Momak iz Sombora je bio drugi najefikasniji igrač u redovima ekipe, pošto je više od njega imao samo Vilson Čendler (23), dok je povratnik Danilo Galinari stao na 20 poena.

Nikola je zbog bolesti zbog koje je propustio prethodne dve utakmice odigrao nekoliko minuta manje nego što to obično čini u poslednja dva meseca, a Meloun ga je neposredno pre kraja izveo kako bi dobio ovacije od publike.

Najbolji u redovima Seltiksa bio je Ajzea Tomas sa 21 poenom, uz 5 asistencija, Ejveri Bredli je dodao 16, a Al Horford poen manje..

Nagetsi su trenutno osmi na Zapadu sa 30 pobeda i 35 poraza, dok su Seltiksi, koji su upisali treći poraz u poslednje četiri utakmice, i dalje drugi na Istoku (41-25).



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar