Video: Zbogom Artemio Franki! Fiorentina dobija čudo od 420.000.000 evra!

Ovaj stadion imaće kapacitet od 40. 000 mesta, a prvi red od terena će biti udaljen samo sedam metara!

Fudbal 16.03.2017 | 21:00
Video: Zbogom Artemio Franki! Fiorentina dobija čudo od 420.000.000 evra!
Legendarni Artemio Franki odlazi u istoriju, Fiorentina dobija novi stadion. Čelnici Violea predstavili su danas u Firenci projekat izgradnje ultra-modernog sportskog objekta. Radovi će početi 2019, trajaće dve godine, a vrednost je 420.000.000 evra.

Ovaj stadion imaće kapacitet od 40.000 mesta, a prvi red od terena će biti udaljen samo sedam metara. Objekat će biti izgrađen na severozapadnom obodu Firence, a uključuje i šoping centar, hotel i nove autobuske stanice.

“Ovo je istorijski trenutak. Predstavljamo važan projekat za Firencu i celu Italiju. Biće to Ljubičasta renesansa“, rekao je vlasnik Fiorentine Andrea dela Vale novinarima u Firenci.

On je dodao da klub još uvek traži investitore za ovaj projekat, ali da se ubrzano rešavaju svi administrativni problemi. Trenutno samo tri italijanska kluba imaju stadione u svom vlasništvu - Juventus, Sasuolo i Udineze.

Inače, poslednjih meseci velikih problema sa realizacijom projekta izgradnje novog stadiona ima Roma, a prethodno je u istoj nevolji bila Roma.

“Mnogi klubovi pokušavaju da naprave svoje stadione i to je dobro. Svi pričaju o Rominom stadionu, a mi smo dogurali i dalje od njih“, zaključio je Dela Vale. Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar