Nikolić poručio ''Grobarima'': Pustite Zvezdu, dajte nama podršku!

Nikolićeva poruka: Grobari, ne trošite energiju na stvari na koje ne možemo da utičemo! Protiv nas su svi motivisani! „Niko igračima ne može da oduzme 21 meč bez poraza, ali to u našoj ligi ne znači mnogo“, kaže trener Partizana.  Trener crno-belih kaže da nije bio posebno zainteresovan za utakmicu Vojvodina - Crvena zvezda i da je fokusiran na napredak svog tima.

Fudbal 10.03.2017 | 20:00
Nikolić poručio ''Grobarima'': Pustite Zvezdu, dajte nama podršku!
Partizan pet kola pre početka plej-ofa zauzima drugo mesto na superligaškoj tabeli, a zaostatak za vodećom Crvenom zvezdom i dalje iznosi šest bodova.

U sredu je na poluvremenu meča Vojvodina - Zvezda delovalo da bi taj "minus" mogao da bude smanjen na tri, ili makar četiri boda, ali to se nije desilo, jer je lider preokrenuo rezultat sa 2:0 na 2:3 i ostvario važnu pobedu.

Šef struke crno-belih Marko Nikolić u petak je na novinarsko pitanje odgovorio da ne želi da troši energiju na stvari na koje ne može da utiče.

"Nisam na poseban način pratio tok te utakmice. Mi moramo da budemo fokusirani samo na sebe, da treniramo jako i da napredujemo kao tim i pojedinci. Svoje šanse moramo da čekamo na sportskom terenu", podvukao je Nikolić.

"Tu bih poruku poslao i navijačima Partizana - da sav svoj fokus i energiju usmere na nas, a ne na stvari na koje ne možemo da utičemo".

Potera za komšijama nastavlja se u nedelju, kada Partizan sa početkom u 13.00 gostuje Mladosti iz Lučana (direktan prenos na TV Arena sport 1).

"Nalazimo se u seriji od 21 utakmice bez poraza, uključujući dva 'večita' derbija. Prethodna utakmica protiv Metalca je bila jako dobra, a potvrdu toga treba da dobijemo u Lučanima. Iskreno se nadam tome", rekao je Nikolić na pres konferenciji.

Mladost ovog proleća ima jednu pobedu iz četiri kola, ali strateg crno-belih kaže da to ne sme nikoga da zavara.

"Oni su ekipa koja ima kontinuitet u poslednjih 15-20 godina, kako upravljački, tako i igrački. Imaju verovatno najiskusnijeg trenera u našoj ligi, Neška Milovanovića, koji do tančina poznaje ligu. Moramo da budemo rastrčani i fokusirani, kao protiv Metalca. Kada smo takvi, nemamo mnogo problema. Ali, moramo ozbiljno da shvatimo Mladost, jer ona zna da igra jako dobro protiv velikih timova".

Pored Lučanaca, "protivnik" Partizanu biće i težak teren. U takvim uslovima uvek je lakše ekipi koja se brani.

"Nedostatak kvalitetnog terena u Lučanima će biti prepreka nama, ali i njima za dobru igru. Mi ćemo morati da se adaptiramo kako bismo došli do dobrog rezultata u specifičnom terminu".

Nikolić se osvrnuo i na povredu Alena Stevanovića (koleno), zbog koje će morati na operaciju.

"Žao mi je što je tako, ali to je najbolje za njega u ovom trenutku. Želim da istaknem da je on dao veliki doprinos rezultatima Partizana, kako u igračkom, tako i u ljudskom smislu. On je kvalitetan momak sa pravim, muškim, takmičarskim karakterom. Možda publika nije uvek prepoznala njegov doprinos, ali bio je veliki. Sada ovi igrači, kojih ima dosta na tim pozicijama, imaju obavezu da nadomeste njegovo odsustvo".

ĐURĐEVIĆ JOŠ DA NAPREDUJE

Marka Nikolića raduje što Partizan posle "mnogo vremena" ponovo ima igrača u seniorskoj reprezentaciji - Uroša Đurđevića. "Sada ima još veću obavezu da izvrši korekcije u svojoj igri, iako je i ovo što sada pruža, jako dobro i kvalitetno. On je relativno mlad igrač i ako misli da je ovo maksimum što može, onda može da bude loše po njega, ali i po nas. Uroš može da napreduje u još mnogim detaljima".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar