ABA: Sa koje će pozicije crno-bijeli u plej-of?

Realno treći, teško drugi, još teže četvrti! Košarkaši Partizana otputovali na meč protiv Igokee, u kome će se boriti za što višu konačnu poziciju pred plej-of ABA lige. Povratak Hečera.  Košarkaši Partizana u subotu od 17 časova gostuju ekipi Igokee, u poslednjem kolu regionalnog šampionata.

Košarka 10.03.2017 | 19:50
ABA: Sa koje će pozicije crno-bijeli u plej-of?
Poslednje kolo ABA lige doneće i konačno razrešenje oko toga sa koje pozicije će crno-beli ući u plej-of.

U prvom delu sezone meč u dvorani "Aleksandar Nikolić" završen je pobedom Partizana rezultatom 87:64.

Počelo je 1. oktobra u Baru, završava se 11. marta u Laktašima.

Partizan je uveliko osigurao nastup u plej-ofu, a uoči poslednjeg kola postoji samo pitanje sa kim će se sastati i u kojoj dvorani će početi polufinalnu seriju 18. ili 19. marta.

Pred crno-belima je nekoliko scenarija, a suština je da bi pobedom nad Igokeom u Laktašima (subota, 17.00) obezbedili najmanje treće mesto i polufinale protiv Cedevite, sa kojom su trenutno izjednačeni na tabeli.

Dva tima imaju skor 19-6, s tim da su Zagrepčani dobili oba međusobna susreta, pa će u meču protiv FMP Železnika (subota, 19.00) na svom parketu imati "meč loptu" za drugo mesto i prednost domaćeg terena.

Eventualni poraz Partizana u Laktašima otvorio bi mogućnost polufinala protiv Crvene zvezde (24-1), ali za to bi bilo potrebno da lider i branilac titule izgubi kod kuće od Budućnosti (18-7) u ponedeljak. Porazi Partizana i Budućnosti ostavili bi raspored u vrhu tabele kakav je sada, pa bi za plasman u finale igrali Cedevita - Partizan i Zvezda - Budućnost.

Trenera Aleksandar Džikić pred polaska na put rekao je da je njegova ekipa spremna za najbolje izdanje kluba iz Laktaša.

"Igokea ima dobru sezonu , tokom godine su mnogo puta pokazali da mogu da igraju sa svima u ABA ligi. Imaju formacijski posložen sastav, dobar miks iskustva i mladosti i nekoliko igrača koji mogu individualno da ih dovedu u poziciju da pobede. Igraće rasterečeno, i mi smo spremni za njihovo najbolje izdanje",istakao je Džikić.

Centar Partizana NIS, Đorđe Majstorović oćekuje da Parni valjak još jednom pruži svoj maksimum.

"Želimo da damo sve od sebe i da uradimo sve što je do nas pred plej of. Igokea ima dobar tim i neće nam biti nimalo lako u Laktašima“, rekao je Majstorović.

Aleksandar Džikić računa na sve igrače, osim duže odsutnog Kenana Karahodžića. To znači da će Vil Hečer igrati prvi put posle četiri nedelje, koliko je pauzirao zbog trovanja uoči finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća.

Što se tiče ostalih prvotimaca, Adin Vrabac je tokom nedelje propustio nekoliko treninga zbog bolesti, dok se veterani Novica Veličković i Džamont Gordon vraćaju u ritam posle lakših povreda. Kako saznajemo, najmanje šanse za nastup u subotu ima američki bek.

Igokea (12-13) će takmičenje završiti na petoj ili šestoj poziciji. Ostaje da se vidi koliko će izabranici Dragana Bajića biti motivisani da se revanširaju za decembarski debakl u Beogradu (87:64), nakon vođstva na poluvremenu 27:33.

"Igokea je mnogo puta pokazala da može da igra sa svima u ABA ligi. Imaju formacijski dobro složen sastav, miks iskustva i mladosti i nekoliko igrača koji mogu individualno da ih dovedu u poziciju da pobede. Igraće rasterećeno i mi smo spremni za njihovo najbolje izdanje", poručio je Džikić.

ABA liga, 26. kolo:

subota:

17.00 Igokea – Partizan
19.00 Cedevita – FMP

nedelja:

19.00 Krka – Cibona
19.00 Zadar – Union Olimpija

ponedeljak:

18.00 MZT Skoplje – Mornar
21.00 Crvena zvezda - Budućnost

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar