Odluka iz Haga nije iznenađenje

Vijest iz Haga nije iznenađenje, jasan je politikolog i menadžer CCI Adis Arapović u emisiji "Puls" BN televizije.

Republika Srpska 09.03.2017 | 21:35
Odluka iz Haga nije iznenađenje
Očekivanje pravda činjenicama da je odluka o pokretanju revizije uslijedila brzopleto, bez uključivivanja stručne javnosti u slučaj.

Kada je riječ o motivaciji za podnošenje zahtjeva za reviziju, Arapović ne isključuje moral, ali tvrdi on, problem je u motivaciji političke prirode.

Arapović navodi da se u jednoj figuri – Bakiru Izetbegoviću koncentriše četvorostruka odgovornost.

"Slijede politička odgovornost za stanje i krizu u BiH. Krivična odgovornost, jer nije nemoguće da neko pokrene pitanje zloupotrebe položaja ili prekoračenja ovlašćenja. Na kraju, finansijska odgovornost – koliko je novca investirano u egzibiciju", rekao je Arapović u emisiji Puls.

BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

AR

09.03.2017 21:53

Tako je tuzbe I u zatvor govna.Ovaj za reviziju Baja za odrzavanje referenduma da se stane vec jednom bandi u kraj .Kolko je samo novca otislo za dvije totalno bezvezne stvari.Ali najvaznije u svemu ovom narod se nije dao zavaditi ni povodom neustavnog referenduma a isto tako povodom revizije.Otpad samo na smece s njima.

ODGOVORITE
Name

re ar

10.03.2017 09:51

Za kakira moze jer je on sve zakuvo a bio je I krivac za referendum a znas dobro I zasto.

Name

RS

09.03.2017 22:22

Šta reći gosp. Arapoviću kad nam u Senatu RS sjede okorjeli lopovi i kriminalci, milioneri, zar da neko od njih očekuje korist za ovu zemlju i na njih se ugleda? Bože sačuvaj.

ODGOVORITE
Name

U ime naroda

10.03.2017 04:19

Na kraju ce biti revolucija i preuzanje vlasti. Nakon toga bagri slijedi dozivotna robija.