Tata Bol veliča svoje sinove i nervira Barklija!

Lavar Bol je otac koji smatraju da su njegovi sinovi najbolji košarkaši na svetu, iako su još tinejdžeri, a to je počelo da nervira Čarlsa Barklija.

Košarka 08.03.2017 | 21:45
Tata Bol veliča svoje sinove i nervira Barklija!
Bol je otac košarkaša Lonza, igrača univerziteta UCLA, ali i još dvojice srednjoškolskih zvezda od kojih se očekuje da zaigraju u NBA ligi.

Lonzo Bol ima 19 godina, prosečno beleži 14,9 poena uz 7,8 asistencija i 6,2 skokova po meču, a očekuje se da bude glavnim zvezdama predstojećeg drafta.

Međutim, njegov otac poslednjih nedelja "divlja" svojim javnim pohvalama o sinu govoreći da je bolji od Stefa Karija, da će biti prvi pik iako većina stručnjaka na tom mestu vidi Markela Fulca iz Vašingtona, te da će postati prvi igrač na draftu sa sopstvenim brendom, te kamen temeljac nove dinastije Los Anđeles Lejkersa.

Kao da je na mladom Lonzo već nije dovoljno veliki pritisak kakav je svojstven američkim medijima i javnosti kada se pojavi neka mlada sportska zvezda. To je posebno zasmetalo jednoj legendi NBA lige, čoveku koji je uvek bez dlake na jeziku, Čarlsu Barkliju.

"Samo zbog toga što psuješ ne znači da si u pravu. Biće bolji od Karija? To je rekao. Kari je nekoliko puta bio MVP, prilično je dobar. Da ti kažem nešto. Ne možeš reći da će momak sa 30 utakmica na koledžu biti bolji od Karija. Znam da si ponosan na sina, ali u jednom trenutku to postaje glupost", rekao je Barkli.

Lavar je dodatni pritisak na svog sina stavio i izjavom da će UCAL osvojiti NCAA titulu, neposredno pred početak plej-ofa i tradicionalnog "martovskog ludila".

"Ne, ne uznemiravaju me takve izjave. Samo izađem na parket i igram košarku. To je sve što ja radim", prokomentarisao je Lonzo reči svog oca.

Nema sumnje da je mladi plejmejker pokušao da smiri strasti, ali trebaće mu dosta strpljenja da izbegne pritisak u trenutku kada njegov najmlađi brat Lamelo postiže 92 poena na utakmici u srednjoj školi. Vrlo važna stvar za Lavala je da njegovi sinovi ostanu u Los Anđelesu i posle koledža, pa je Lavar uzbuđen zbog toga što je Medžik Džonson postao ključni čovek u Lejkersima.

"Medžik je najbolji plejmejker svih vremena. Medžik je čovek koji može da zgrabi mog sina i kaže mu: "Uradi ovo ovako". On baca dubinske pasove kao Medžik. On sve čini boljima", nastavio je da hvali svog sina Lavar Bol.

On je u svoje sinove verovao još dok su bili dečaci.

"Uvek sam govorio svojim momcima da neko mora biti bolji od Džordana. Zašto ne ti? Imaš sve. Sve. Dali smo im sve zbog rada koji su uložili. Ne uzimaju dane da se odmore. Nema Božića. Ničega", kaže Lavar.

On je jedan u nizu očeva koji je trenirao svoju decu od malih nogu do profesionalne konkurencije, poput Ričarda Vilijamsa, čije ćerke Serena i Venus dominiraju godinama ženskim tenisom.

"Možeš da "pregoriš" samo ako nema strasti. Moji momci ne igraju košarku da bi zaradili novac. Samo žele da budu najbolji gde god se pojave, da ljudi pričaju o tome kako igraju. Njima je košarka zabava. Razmišljaju o tome kako će nekad da postignu 100 poena. Oni se samo zabavljaju. Zbog toga sam ih uvek učio da se bore do poslednje sekunde", kaže tata Bol.

Cilj braće Bol je naravno NBA liga.

"Oni će promeniti NBA. To je put koji se može očekivati", zaključio je Lavar Bol.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar