LŠ: Partizanov podvig kao motiv Arsenalu...!

Engleski "Gardijan" uoči revanša Arsenal - Bajern podsetio na dvomeč crno-belih i Kvins Park Rendžersa iz 1984. godine.

Fudbal 07.03.2017 | 19:20
LŠ: Partizanov podvig kao motiv Arsenalu...!
Nijedan tim od osnivanja Lige šampiona 1992. godine nije uspeo da u "nokaut" fazi nadoknadi deficit od četiri gola iz prve utakmice.

Istini za volju, retko se to dešavalo u bilo kojem takmičenju, ali ima nekoliko primera.

"Gardijan" je tako na dan revanša osmine finala Lige šampiona, između Arsenala i Bajerna (prvi meč 1:5), podsetio na okršaje engleskog Kvins Park Rendžersa i Partizana, odigrane u okviru drugog kola Kupa UEFA 1984/85.

Londonski tim tada je kao domaćin slavio rezultatom 6:2, a Partizan na stadionu JNA uzvratio pobedom od 4:0 i na osnovu više golova datih u gostima prošao u treće kolo.

TV kanal "Eurosport" 2009. godine je tu utakmicu uvrstio među 100 najboljih u istoriji fudbala, a evo kako o njoj piše engleski "1980s Sports Blog".

"Dobrodošlica na koju su fudbaleri KPR naišli kada su sat vremena pre početka utakmice izašli da osete teren, otvorila im je oči. Bili su zasuti kišom novčića, a buka koju je pravilo 45.000 gledalaca šokirala je i (menadžera, Alana) Malerija".

"Nikada nisam video publiku koja pravi takav naboj. Bilo je to previše za naše mlade igrače", rekao je Maleri.

Partizan je potrebnih 4:0 imao već u 64. minutu, golovima Dragana Mancea, Dragog Kaličanina iz penala, Miodraga Ješića i Zvonka Živkovića.

"KPR je imao dovoljno vremena da odgovori, ali ekipa je bila šokirana i poražena", piše na blogu.

Maleri je izašao pred novinare 40 minuta po završetku utakmice i priznao da je to "najgori rezultat njegove karijere".

"Ne krivim nijednog igrača. Partizan je bio briljantan, nijednog trenutka nam nisu dozvolili da se sredimo i krenemo napred. Ali, zaista smo poraženi pre nego što je utakmica i počela. Video sam to na licima igrača, kada smo izašli na teren da osetimo atmosferu. Bilo je neverovatno. Čak i ja sam se preplašio, a u fudbalu sam mnogo godina".

Na kraju teksta navedeno je da je Partizan u sledećem kolu izgubio od mađarskog Videotona čak 5:0 i da u revanšu nije uspeo to da nadoknadi.

"Na Partizanovu žalost, otkrili su da nije svaki protivnik darežljiv kao KPR"!Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar