Spremite karirane zastavice - Katar zove GP ratnike na posljednji test!

Poslednji predsezonski Moto GP test počinje u petak na stazi Losail gde će se pod reflektorima voziti prva trka u šampionatu.

Ostali sportovi 09.03.2017 | 11:45
Spremite karirane zastavice - Katar zove GP ratnike na posljednji test!
Poslednje doterivanje performansi pred Moto GP sezonu odigraće se od 10. do 12. marta na stazi Losail u Kataru. Interesantno je da će se na istom mestu voziti i prva trka u šampionatu, a da je reč o jedninom takmičenju u pustinji koje će se voziti noću i to pod reflektorima.

Ako pogledamo šta je ko učinio na dosadašnjim test seansama, mora se reći da je novi takmičar Movistar Jamahe, Meverik Vinjales do sada bio najuspešniji. On je bio najbrži u Valensiji, a konstantu formu je zadržao i na Sepangu i Filip Ajlendu. Sa druge strane, ni za Marka Markeza se po pitanju vožnje na testovima ništa loše ne može reći. Inače, aktuelni šampion se najviše bavio simulacijama trke, dok je uvežbavanje maksimalnih brzina po krugu ostavio po strani.

Valentino Rosi se u svemu tome nije obrukao niti proslavio. Doktor je jednostavno do sada nije bio konstantan, pa bi on po dosadašnjim rezultatima bio tu tik iza timskog kolege i aktuelnog šampiona. Za Rosija se očekuje da će u Kataru dodati gas, dok se za Horhea Lorenca ne može reći ništa sem da se on još uvek traži sa Dukatijevim motociklom.

Inače, staza Losail se nalazi na periferiji Dohe, glavnog grada Katara. U GP konfigurisanje piste i prateće infrastructure uloženo je 58.000.000 dolara. Čak 1.000 radnika je danonoćno radilo na izgradnji piste duge 5,4 kilometara. Sve je završeno do predviđenog roka, odnosno 2. oktobra 2004. Tada je zvanično puštena prva trka na ovom impozantnom autodromu.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar