Kimijevo, podmaži - konkurente po stazi razmaži!

Leteći Finac se trudi da očisti Ferarijevo dvorište i podmaže kapiju na koju bi mogao da isprati Mercedes i Red Bul sa liderskih pozicija.

Ostali sportovi 07.03.2017 | 17:15
Kimijevo, podmaži - konkurente po stazi razmaži!
Nismo više u obavezi da pišemo kako Mercedes AMG Petronas nema konkurenciju na stazi. Tako kažu Kimi Rajkonen i Sebastijan Fetel svesni činjenice da je leteći Finac bio najbrži u dva od ukupno četiri dana testiranja na Katalunji.

“Ukoliko sve uporedimo sa prošlom godinom, sve ide mnogo, mnogo podmazanije. To nije dobar, nego odličan početak. Osećam bolid, sve usklađeno funkcioniše i nismo imali problema. Ne možemo, i ne treba mnogo da se žalimo. I dalje je dosta posla ispred nas. Imamo još jednu celu nedelju pre prve trke”, rekao je zadovoljni Rajkonen svestan da se u taboru Toto Volfa i Nikija Laude već veća o daljim koracima budući da se tehnološka superiornost Nemaca po svemu sudeći u priličnoj meri topi. Naime, Hamilton je kao iRajkonen imao dva svoja dana, pa po tome deluje da su snage na F1 terenu već na granici koja obećava “pola - pola” u šansama pred prvu trku. Ipak, ne bi trebalo da delimo preranjene ocene, jer naredni testovi nas očekuju već sutra, a voze se do 10. marta.

“Još uvek ne znamo da li ćemo biti dovoljno brzi na trci. Učili smo iz pređašnjih grešaka. Ipak, za sada sve dobro izgleda, a to je trenutno najvažnije za nas. Ne mogu, ali ni ne gledam Mercedes ili Red Bul. Na njihovo vreme gledam kao i na brzinu svakog drugog tima”, zaključio je Kimi svoju priču u kojoj po je po zdravoj sportskoj logici stvari najbitnije stanje u vlastitom dvorištu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar