Pukla ljubav Raduljice i Armanija?!

Pominje se i rastanak. . .  Nada, ipak, ostaje da bi sve moglo da se razreši bez posledica.

Košarka 07.03.2017 | 16:45
Pukla ljubav Raduljice i Armanija?!
Kada smo nedavno pravili analizu ko bi trebalo da budu centri reprezentacije Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu, deo teksta posvetili smo Miroslavu Raduljici i činjenici da igra u timu bez identiteta. Njegove česte oscilacije u formi verovatno su dobrim delom uzrokovane upravom pomenutim aspektom, ali u krugovima bliskim Armaniju sve se češće piše o tome kako je pukla ljubav između kluba i srpskog centra. 

Tako je i danas, noć posle Armanijeve pobede nad Torinom u domaćem prvenstvu.Raduljica je, nažalost, postao jedna od glavnih tema konferencije za štampu, gde je trener Jasmin Repeša govorio upravo o njegovoj lošoj formi i indirektno nagovestio da se na tržištu traži zamena.

"Očigledno je da je Raduljici postalo sve teže da igra u Mediolanum Forumu, a i ono malo što odigra dobro - učini na strani. Očigledno je i to da ne ume da se snađe u određenim, napetim situacijama. Ne može da postoji izgovor, pošto je profesionalac s mnogo iskustva", kaže hrvatski trener. 

Repešu je, navodno, razbesnela situacija iz poslednjeg kvartala susreta s Torinom, kada je Raduljicu dva puta uzastopno nadskočio Đino Kukarolo u njegovom reketu. Tada jeRepeša odlučio da izbaci srpskog igrača, pošto su gosti prišli na samo koš zaostatka (61:60). Ipak, Armani je na kraju slavio rezultatom 81:74. 

Ni statistika, nažalost, ne ide u Raduljičin prilog. U Evroligi mu je drastično opala minutaža, protiv Baskonije ga na parketu nije bilo u poslednjih 15 minuta, iako je dobro počeo. Dva od četiri poslednja meča odigrao je s jednocifrenim brojem minuta na terenu. Što se italijanskog prvenstva tiče, italijanski mediji izvukli su podatak da jeRaduljica u 2017. godini daleko ispod svih proseka. Na osam utakmica, sedam pobeda i jedan poraz, ima prosek od tek po dva poena i skoka na domaćem terenu, uz tek nešto manje od 10 minuta na parketu. U gostima, učinak je tek za nijansu bolji - nešto malo manje od pet poena i dve uhvaćene lopte, na prosečno devet minuta. 

U daljem razgovoru za italijanske medije, Repeša je indirektno potvrdio da klub traži polivalentnog igrača, koji bi pokrio pozicije krilnog centra i centra. Ali, da mu problem predstavlja činjenica da u Evroligi više nema pravo prijavljivanja novajlija. 

Italijanski mediji pominju i da bi do rastanka moglo da dođe uskoro. Što i nije prvi put, jer se nešto slično pominjalo i krajem prošle godine.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar