Liverpul konačno shvatio: Bolji igači, pod hitno! Šta košta da košta...

Julijan Brant se najčešće pominje. . .

Fudbal 08.03.2017 | 20:00
Liverpul konačno shvatio: Bolji igači, pod hitno! Šta košta da košta...
Trošili su dosta novca i u poslednjim godinama, ali najveći igrači uglavnom su zaobilazili Liverpul izgubivši nadu da će se slavni klub sa Enfilda ikada vratiti na stare staze uspeha. Navijači su krivili čuvenu transfer komisiju, oni su se branili rečenicama koje u prvi plan ističu finansijsku stabilnost kluba. Međutim, izgleda da su i na Enfildu shvatili posle poraza od Lestera - nije do trenera, igrači jednostavno nisu dovoljno dobri.

Objektivno, Mančester junajted, Mančester Siti, Arsenal, Čelsi... Svi oni imaju kompletnije sastave, zvučnija imena. Još se navijači Liverpula naježe kad se sete koliko su samo jurili Aleksisa Sančeza pre no što je on izabrao Arsenal.

Lekcija naučena: narednog leta klub će učiniti sve što je u njegovoj moći ne bi li doveo prava pojačanja, ona koja bi ga učinila konkurentnim u šampionskoj trci. Čak i ako to znači da će poobarati sve klupske rekorde.

“Još mi se nije desilo da mi neko iz kluba kaže: Ne, taj je igrač preskup za nas. Tako da ne očekujem ni da će sada da mi se desi. Jer jasno je da moramo da pojačamo ekipu“, ne krije Klop.

Podseća ipak da nije sve u novcu. Najveći igrači jednostavno su osećali da će titule pre osvajati u nekim drugim klubovima.

“Šta ako kreneš na igrača na koga je krenuo i Mančester junajted? Šta ako stigne i ponuda iz Čelsija? Onda igrač može da kaže da je Mančester lepši grad ili da bi pre živeo u Londonu nego u Liverpulu. Na samom vrhu, na top nivou, možeš da dođeš u situaciju da se takmičiš sa Barselonom“, realan je Nemac.

Finansijskih problema zaista nema, pošto je kluzb ispeglao knjige prodajom igrača poput Kristijana Benteka, Džoa Alena, Džordana Ajba, Martina Škrtela...

Sada je vreme da se rupe popune. Klop kaže da će dovesti najmanje dvojicu, a najviše šestoricu igrača. Navijače više brine kvalitet nego kvantitet. Poslednjih sezona već su im, pored Sančeza, izmicali Henrik Mhitarjan, Dijego Kosta, Leroj Sane...

Za sada, najglasnije se pominje ime Bajerovog Julijana Branta. I imaće Liverpul žestoku kankurenciju.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar