Mirovni pregovori o Siriji bez rezultata

Mirovni pregovori o Siriji završeni su danas u Ženevi bez konkretnih rezultata, ali u pozitivnijoj atmosferi od prethodnih rundi razgovora, saopštila je sirijska opozicija.

Svijet 04.03.2017 | 01:06
Mirovni pregovori o Siriji bez rezultata
Pregovori su završeni bez jasnog rezultata, ali mogu da kažem da je ovog puta pozitivnije. Prvi put smo razgovarali na prihvatljiv i temeljan način o budućnosti Sirije i političkoj tranziciji - izjavio je novinarima Nasr al Hariri, šef delegacije sirijske opozicije.
 
Prema njegovim rečima, najveći napredak predstavlja razgovor o političkoj tranziciji Sirije. Ne navodeći detalje, Hariri je rekao da sirijska opozicija želi da nastavi mirovne pregovore koji se održavaju pod okriljem UN.

Hariri je naveo da su obe delegacije, sirijskih vlasti i opozicije, dobile dokument od 12 tačaka od specijalnog izaslanika UN za Siriju Stafana de Misture.

Dokument sadrži opšte smernice o budućnosti Sirije, rekao je Hariri.

Ova runda mirovnih pregovora počela je 23. februara u Ženevi, u evropskom sedištu UN, koje nastoje da okončaju rat u Siriji, u kojem je od marta 2011. godine stradalo više od 310.000 ljudi.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Karadoz

04.03.2017 13:33

Mirovni pregovori a da nema pobjednika? Ja znam samo jedan rat koji je zavrsio nerjeseno..

ODGOVORITE
Name

Hasan

04.03.2017 17:36

Asadu jedan metak u potiljak i sve ce biti dobro.

ODGOVORITE