Igor Crnadak na skupu u Zagrebu

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak učestvovaće danas na neformalnome sastanku ministara inostranih poslova zemalja članica Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi u Zagrebu.

Bosna i Hercegovina 03.03.2017 | 08:07
Igor Crnadak na skupu u Zagrebu
Ministri će imati priliku da diskutuju o načinima na koje se vrlo dobra i uspješna saradnja zemalja članica SEECP-a može najbolje iskoristiti za prevazilaženje trenutnih izazova i maksimalnog iskorištavanje zajedničkih prilika.

Kako je saopšteno iz Ministarstva inostranih poslova BiH, raspravljaće se i o borbi protiv terorizma, podršci zemljama članicama SEECP-a koje su na putu evropskih integracija i saradnji u oblasti "konektiviti agende", komunikacija, transporta i energetike.

Predviđeno je da se Crnadak obrati učesnicima tokom plenarnog zasjedanja, a na kraju bi trebalo da bude usvojena zajednička izjava ministara.

Konferencija će biti održana u okviru hrvatskog predsjedavanja ovom regionalnom inicijativom.

BiH je učesnik SEECP-a od 2001. godine i od tada aktivno učestvuje u radu brojnih konferencija i sastanaka na najvišem nivou, a predsjedavala je SEECP-om u mandatu 2003/2004. godina.

BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar