Konte slaže puzle za jači „3-4-3“ Čelsi...

Sidibe i Lemar su po meri! Gde naći 150. 000. 000 evra?! Bernardo Silva je odavno pikiran, sledeći su Monakovi biseri, a samo bi kupovina ovog trilinga iscrpela Čelsijeve resurse. . .

Fudbal 07.03.2017 | 23:45
Konte slaže puzle za jači „3-4-3“ Čelsi...
Čelsijev pohod na tron Premijer lige mogao bi uskoro da se završi trijumfalno, ili u najgorem scenariju - plasmanom koji vodi direktno u Ligu šampiona naredne sezone. 

Mada je teško u ovom trenutku videti Čelsi ispod prvog mesta na tabeli, to su priče za neke druge redove. Antonio Konte vodi paralelne poslove ovih dana, jer osim što Plavce mora da odvede do pehara, ujedno mora da razmišlja o pojačanjima za povratak na evropsku scenu. A na njoj se nalaze tri bisera sa izloga Monakove zlatare. 

Pre svih Bernardo Silva. Koga Konte vidi kao idealnog parnjaka Edenu Azaru odmah izaDijega Koste (ili onog ko bude zamenio prgavog napadača), pa se zbog toga ne libi danarednog leta obori klupski rekord i iskešira čak 80.000.000 evra. Italijan ceni Silvinekvalitete najviše iz razloga što traži igrače koji mogu da pomognu timu u oba smera, a Monakov ključni igrač je baš takvog kova. Letalan u završnici, dobrog pregleda igre, a opet voli da ukliza protivniku i potrči u odbranu kad god je to potrebno. 

U jeku informacije da je Viktor Mozes parafirao novi ugovor sa Čelsijem, pročula se i vest da Konte traži dva pojačanja upravo na bočnim stranama, kao ispomoć Nigerijcu iMarkosu Alonsu na levoj strani. Upravo zbog silnih obaveza naredne godine, pre svega evropskih. A tu su glavni kandidati Tomas Lemar i Đibril Sidibe. 

Ključna stvar u Sidibeovom slučaju jeste ta što podjednako dobro igra na obe bekovske pozicije, odnosno baš u Konteovom sistemu „3-4-3“, po želji. Ali, Monako ceni da je njegova vrednost bar 30.000.000 evra. Jer, pored toga što je odličan trkač, Sidibeposeduje snažan udarac, dobar dribling i dodavanje, mada više to radi iz prvog dodira.

Lemar je znatno ofanzivnija opcija, ali takođe je pokazao da može da se privikne svim izazovima i odgovori na sve zahteve Leandra Žardima. Dugo Monako nije imao tako moćan tim, gde praktično svi mogu da driblaju, trče, daju golove i pruže sveukupan doprinos kao ove sezone. Nije ni čudo što su i Sidibe i Lemar na listi želja mnogih evropskih klubova, sada i Čelsija. Ali, klubu iz Zapadnog Londona bi samo za realizacijuLemarovog transfera bilo potrebno bar 35.000.000 evra. Dakle, za Monakov triling čak - 150.000.000 evra. Minimum!

Opet, ako Roman Abramovič bude ima moć da izvuče čekovnu knjižicu i potpiše takvu svotu novca. 

To će, naravno, iziskivati da se Čelsi odrekne igrača koji bi postali višak. Dijego Kosta je prvo ime na spisku, ali sve i da njegov odlazak neki kineski, ili evropski klub plati papreno - Čelsi bi morao da krene i u potragu za centarforom. Realnije je da bi mogli da oduSesk Fabregas, Miši Batčuaji i Vilijan, kao i Nejtan Ake, uprkos tome što je nedavno dobio ponudu da parafira novi ugovor. Ali, Čelsiju bi ponovo nedostajao novac kako bi izbegao kaznu zbog eventualnog kršenja finansijskog fer-pleja. 

Opcija je mnogo, ali Čelsi ima dovoljno vremena da napravi dobar plan za sledeće leto. Koje će, bez sumnje, biti vrelo. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar